TH1NG tecknar avtal med Finlands största fiberaktör Valokuitunen och lanserar IoT-tjänster i Finland

MAR

Som ett led i satsningen på den europeiska marknaden, inleder TH1NG ett partnersamarbete med Valokuitunen på den finska marknaden. Avtalet innebär att Valokuitunen erhåller en exklusiv rätt, under 18 månader, att återförsälja TH1NGs IoT-tjänster till fastighetsägare i Finland.

TH1NG och Valokuitunen har inlett ett unikt samarbete där Valokuitunens kunder kommer ha möjlighet att få tillgång till TH1NGs IoT-tjänster.

Valokuitunen är den ledande aktören på den finska fibermarknaden och satsar stort på att bygga ut fibernät i hela Finland. Valokuitunen säljer, bygger och äger fibernät runt om i landet samt tillhandahåller ett öppet nät till sina kunder.

Utöver att erbjuda bredbands- och tv-tjänster, genomför nu Valokuitunen en satsning på försäljning av IoT-tjänster till fastighetsägare tillsammans med TH1NG. Exempel på relevanta IoT-tjänster är individuell vattenmätning (IMD), vattenläckage i kök och våtutrymmen, uppkopplade brandvarnare samt temperaturmätning.

- Vi är glada över möjligheten att inleda ett samarbete med Valokuitunen för att adressera fastighetsmarknaden i Finland med våra IoT-tjänster. Finland är en intressant närliggande marknad, och Valokuitunens stora säljstyrka skapar goda förutsättningar för att öka vår försäljning, säger Klas Westholm, VD för TH1NG. Det här lierar med vår planerade expansion för att ta nya marknadsandelar, avslutar Klas Westholm.

Valokuitunens kommersiella direktör Fredrik Relander ser stort potential i utvecklandet av tjänsterna i deras öppna nät.

– Samarbetet är en stor möjlighet för oss och jag tror att det verkligen finns en efterfrågan på denna typer av lösningarna bland våra kunder. Jag är glad att vi nu har möjligheten att erbjuda våra kunder IoT-tjänster. Detta är den stora fördelen med öppna nät-lösningen: möjligheterna är obegränsade!, säger Fredrik Relander.

Valokuitunen, som ägs av CapMan Infra och Telia, är Finlands största fiberaktör. I nuläget omfattar Valokuitunen fibernät fler än 270 000 hushåll i Finland. Under 2023 säkrade Valokuitunen cirka 400 miljoner euro i finansiering, vilket kommer ge tillgång till fiber för över 400 000 hushåll i hela Finland under de kommande åren.

Datum 2024-02-15, kl 11:11
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!