TH1NG inleder samarbete med Emulate för effektivisering inom energisektorn

MAR

TH1NG har ingått ett partneravtal med Emulate, och parterna inleder en gemensam satsning inom energisektorn. Samarbetet grundar sig i en lösning för smart energistyrning och energioptimering, genom att kombinera funktionalitet inom IoT och AI, med energibolagen som den primära målgruppen.

En sektor som har blivit alltmer relevant inom IoT är energisektorn. IoT möjliggör en omvälvande transformation genom ökad effektivitet, förbättrad driftsäkerhet och möjligheten att integrera förnybara energikällor på ett mer adaptivt sätt. Energibolag som omfamnar IoT-teknologier kan dra nytta av dessa innovationer för att möta kraven på en smart och hållbar framtid. 

Emulate är ett techbolag som bidrar till omställningen mot en CO2-neutral värld genom smart och effektiv integrering av energiresurser i samhället. Bolaget har utvecklat algoritmer för att minska energikostnader och elnätsavgifter samt mitigera utmaningarna som följer av intermittenta energikällor. 

TH1NGs IoT-plattform, IoT Open, är skapad för att integrera och använda motsvarande AI-funktionalitet i kombination med IoT, för att möjliggöra intelligenta beslut inom olika områden. Parternas lösningar, som kombinerar IoT med AI, riktar sig mot energibolag för att stärka energibolagens erbjudande mot slutkunder. Den första kunden för parternas lösning blir Skellefteå Kraft. 

I strävan efter en mer hållbar framtid har föreningen mellan IoT och AI, som går under samlingsnamnet AIoT, tagit position som en relevant lösning. AIoT-teknologier optimerar effektiviteten och driver samtidigt branschen mot ett renare och mer motståndskraftigt samhälle. 

- Vi inleder en satsning inom energisektorn tillsammans med Emulate för att skapa innovativa tjänster riktade primärt till energibolag. Omställningen till ett klimatneutralt samhälle kräver smarta energilösningar, och TH1NGs IoT-lösningar möjliggör nya intelligenta tjänster. Våra gemensamma lösningar ger bland annat slutkunder möjlighet att effektivisera sin elförbrukning, vilket innebär besparingar för användaren, säger Klas Westholm, VD på TH1NG. 

- Jag är väldigt entusiastisk över vårt partnerskap med TH1NG. Vi står i början av att realisera energioptimeringens verkliga potential för konsumenter och samhället. Framgång kommer från samarbetsinsatser som denna. Med TH1NGs IoT-plattform och vår expertis inom regler och energimarknader är vi redo att skjuta fram gränserna och överträffa energiföretagens och deras kunders förväntningar, säger Shwan Lamei, VD på Emulate. 

Datum 2024-02-27, kl 08:44
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!