TH1NG Bokslutskommuniké 2023

MARKN.

Omsättningsrekord under det fjärde kvartalet

Perioden oktober-december 2023 kännetecknas av tillväxt, nya och utökade samarbeten samt en framgångsrik integrering av förvärvet IIOOTE.
• Koncernens nettoomsättning uppgick till 7,5 Mkr. Omsättningen ökade med 41,1 % jämfört med föregående år.
• Bruttomarginalen i koncernen uppgick till 32,7 (37,5) %.
• Rörelseresultatet EBITDA -3,6 (-4,2) Mkr.

Januari - december
• Koncernens nettoomsättning uppgick till 22,5 (17,5) Mkr. Omsättningen ökade med 29 % jämfört med samma period föregående år.
• Bruttomarginalen i koncernen uppgick till 39,4 (37,6) %.
• Rörelseresultatet EBITDA -13,1 (2,3*) Mkr. *I jämförelseårets resultat finns en extraordinär intäkt om 20 Mkr

VIKTIGA HÄNDELSER UNDER PERIODEN
• Robert Spertina ny Chief Product Officer på TH1NG
• TH1NG AB emitterar första konvertibel om 6 Mkr
• TH1NG får i uppdrag att leverera testanläggning för individuell mätning av 400 lägenheter
• TH1NG har tecknat avtal med Järfälla kommun avseende plattformen IoT open

VIKTIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS SLUT
• TH1NG utser Mangold Fondkommission till likviditetsgarant för bolagets aktie
• TH1NG beslutade på extra bolagsstämma om utökning av antalet utestående aktier och aktiekapital
• TH1NG tecknar avtal med Finlands största fiberaktör Valokuitunen och lanserar IoT-tjänster i Finland
• TH1NG AB emitterar andra konvertibel om 1,1 Mkr

Kommentar från TH1NGs VD, Klas Westholm:

”Under det fjärde kvartalet ökade omsättningen med 41 % och uppgick till 7,5 Mkr. Den kraftiga omsättningsökningen förklaras av en växande efterfrågan av våra tjänster, framför allt inom fastighetssektorn och energisektorn, tillsammans med omsättningen som följde från förvärvet av IIOOTE. Vår affär växer successivt och vi ingår allt fler avtal, vilket ligger i linje med vår expansionsstrategi. Under det fjärde kvartalet fick vi bland annat in affären från Uddevallahem, Skurupshem och ytterligare en stor fastighetsägare i Sverige. Den ökade efterfrågan på våra IoT-lösningar, som bidrar med verksamhetseffektiviseringar, kostnadsbesparingar och som samtidigt ger ett positivt klimatavtryck, är väldigt glädjande.

Vi har även befäst vår position inom kommun och region, och har en pågående dialog med fler intressenter om att leverera såväl vår IoT-plattform, IoT Open, som vertikala IoT-lösningar. Koncept vi har utvecklat harmoniserar väl med det komplexa behovet av lösningar i kommuner och regioner. I dagsläget levererar vi tjänster i drygt 50 kommuner.

Genom ett samarbete med Valokuitunen, inleder TH1NG nu en satsning mot fastighetssektorn i Finland. Tack vare Valokuitunens befintliga fiberinfrastruktur samt offensiva utbyggnadsplaner, och deras starka säljstyrka, får TH1NG en optimal kanal att nå ut på den finska marknaden. Valokuitunen får en exklusiv rätt, under 18 månader, att återförsälja våra IoT tjänster mot fastighetssektorn i Finland.

Vårt utökade samarbete med Tele2 är väldigt positivt. Det ger Tele2 möjligheten att stärka sitt erbjudande till företagsmarknaden, samtidigt som det kommer att påverka vår omsättning och vårt resultat positivt under året. Vi ska arbeta för att vidareutveckla samarbetet med Tele2 för att stärka vår marknadsposition, och samtidigt titta på att tillsammans skapa relevanta och attraktiva lösningar till marknaden i Norden.

Utöver det beräknade omsättningstillskottet, har förvärvet av IIOOTE redan resulterat i nyförsäljning och utökade samarbeten. Systemanpassningarna är på plats och personalen arbetar bra och effektivt tillsammans. Förvärvet var en viktig pusselbit för att TH1NG skulle kunna ta nästa steg. Sedan förvärvet har vi anpassat verksamheternas befintliga IoT-lösningar till relevanta färdigpaketerade tjänster. Denna typ av tjänster finns det en stor efterfrågan efter hos våra kunder, och på marknaden i övrigt, vilket kommer att ge ett positivt tillskott under året. Den tyska verksamheten, som följde förvärvet av IIOOTE, har också påbörjat arbetet med att utöka portföljen med dessa lösningar, för att approchera den tyska marknaden. Utöver detta kommer den tyska verksamheten att byta bolagsnamn under året, för att anpassa bolaget till koncernens profil.

Inom ramen för vårt utvecklingsarbete med IoT Open har vi integrerat skräddarsydda AI-verktyg mot befintlig funktionalitet. AIoT, eller Artificial Intelligence of Things, representerar en innovativ kombination av Internet of Things och artificiell intelligens. Denna framstående sammanslagning öppnar upp för spännande möjligheter på marknaden. Intelligensdrivna lösningar, där avancerade algoritmer och data samverkar, breddar funktionaliteten, skapar mervärde för våra kunder och bidar ytterligare till en hållbar utveckling.

TH1NG är med och utformar det intelligenta och hållbara samhället. I sammanhanget är plattformen IoT Open central, för att utbyta data med sensorer, givare och andra dataflöden, vilket möjliggör fjärrövervakning, styrning samt automatisering av verksamheten. Dessutom är vårt koncept paketerat för att levereras och etableras internationellt, och vi har bara tagit våra första steg på den internationella resan med Tyskland och nu Finland. Vi har starka referensinstallationer och nöjda kunder, vilket är bra förutsättningar för våra expansionsplaner. Nyligen uppmärksammade den amerikanska branschtidningen RFID Journal TH1NG och vår unika affär med Region Jönköping. RFID Journal blev väldigt intresserade av konceptleveransen av en IoT-plattform och IoT-lösningar till 55 organisationer, för att därmed möjliggöra smarta och hållbara samhällen på bredare basis.

Sammanfattningsvis ser jag ljust på framtiden, på både kort och lång sikt, och det känns också som att marknaden har mognat och insett fördelarna med IoT. Det bekräftas av den senaste tidens nya avtal samt utökade samarbeten, det bekräftas av det fjärde kvartalets starka omsättningsökning”.

Rapporten finns tillgänglig på TH1NGs webb under https://th1ng.se/rapport

Datum 2024-02-19, kl 08:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!