TH1NG avyttrar sina bredbandskunder till Bahnhof

MAR

TH1NG har beslutat att fokusera verksamheten på IoT, som är bolagets kärnaffär, och väljer därför att avyttra samtliga bredbandskunder inom företagssegmentet till internetoperatören Bahnhof. Inkråmsaffären värderas till 10 mkr.

TH1NG har närvaro med bredbandstjänster till företag i drygt 50 stads- och kommunikationsoperatörsnät. I samband med inkråmsaffären med Bahnhof, avvecklar TH1NG sin bredbandsaffär och drar tillbaka sina erbjudanden.

Bolagets IoT-lösningar kommer fortsatt finnas exponerade på samtliga dessa externa plattformar, och TH1NG meddelar att de nu kommer ha möjligheten att arbeta än mer intensivt med IoT-affären för att ta ytterligare marknadsandelar.

- Vi har successivt sett en ökad efterfrågan på våra IoT-lösningar, vilket medför att vi behöver fokusera än mer på vårt kärnområde. Det ligger till grund för beslutet att avyttra bredbandskunderna till Bahnhof, säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

Det är framför allt inom fastighetssektorn och energisektorn vi har flera pågående dialoger, och vi ser tydliga tendenser på en allmänt starkt framväxande IoT-marknad. En mer renodlad affärsverksamhet, tillsammans med likviditetstillskottet från inkråmsaffären, gör att vi kan förstärka vår IoT-affär, avslutar Klas Westholm.

- Bahnhof ser förvärvet som en möjlighet att även kunna erbjuda våra säkerhetstjänster till ännu fler företagskunder, säger Jon Karlung, VD på Bahnhof.

Datum 2024-03-22, kl 11:39
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!