Fältutbyggnadsplan för Block 56 inlämnad till MEM

Tethys Oil har, genom ett helägt dotterbolag, uppnått en betydande milstolpe i sin prospekterings- och utvärderingsverksamhet genom att lämna in sin första omfattande fältutbyggnadsplan (“FDP”) för Block 56, Mudawrat Concession, till det Omanska Ministeriet för Energi och Mineraler (“MEM”) för granskning och godkännande.

FDP:n beskriver planen för utbyggnaden och utvärderingen av resurser i fynden på tre oljefält, Al Jumd-, Menna- och Sarhafälten, vilka täcker flera reservoarer. Utbyggnaden av fälten förväntas ske genom horisontella utvinningsborrningar. Konceptet för utbyggnadsplanen ovan mark kommer att utformas för att tillgodose framtida behov och kommer initialt att använda ett alternativ med export via angränsande operatörer, vilket även var fallet under det längre produktionstestet av Al Jumd-fyndet 2023.

Fältutbyggnadsplanen inkluderar även riktningen för en fortsatt prospekteringsstrategi för Block 56:s övriga potentiellt oljeförande strukturer.

Vid Ministeriet för Energi och Mineralers godkännande kommer villkoren i prospekterings- och produktionsdelningsavtalet (“EPSA”) för Block 56 att förlängas för att möjliggöra den kommersiella utbyggnaden av fälten på blocket.

Partnergruppen för Block 56 består av Tethys Oil som operatör med 65 procents andel, och partnerna Biyaq Oilfield Services med 25 procents andel, Medco Arabia Ltd med fem procents andel och Intaj LLC med fem procents andel.

“Vi är mycket nöjda över att ha lämnat in fältutbyggnadsplanen för Block 56, en viktig milstolpe för Tethys Oil. Vi ser nu fram emot att få MEM:s godkännande för att förklara blocket kommersiellt samt att påbörja implementeringen av planen och att sätta fälten i produktion. Jag vill ta tillfället i akt att tacka Ministeriet för Energi och Mineraler, Petroleum Development Oman och MedcoEnergi för deras samarbete och stöd. Jag vill också tacka vårt team för deras hårda arbete och våra partners på Block 56, Biyaq Oilfield Services, Medco Arabia Ltd och Intaj LLC, för deras värdefulla bidrag.”, säger Magnus Nordin, Verkställande Direktör för Tethys Oil.

Datum 2024-06-04, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!