Tysklands motorvägsmyndighet väljer TagMasters automatiska incidenthanteringssystem till Berlins motorvägstunnlar

TagMaster, en ledande tillverkare och leverantör av datalösningar och avancerade sensorsystem för Smarta Städer inom Traffic och Rail, har via sitt franska dotterbolag Citilog tillsammans med några andra leverantörer valts ut av den tyska motorvägsmyndigheten Die Autobahn GmbH för den omfattande uppgraderingen av videotekniksystemet för motorvägstunnelnätet i Berlins innerstaden. Ordern är en milstolpe för TagMaster och värd cirka 2 miljoner SEK.

Inom lösningsområdet Traffic Solutions arbetar TagMaster med lösningar som syftar till att förbättra, effektivisera och öka säkerheten samt tryggheten i transport- och trafikflöden och för att minska transporters klimatpåverkan. Samtliga lösningar bygger på olika sensorteknologier för att tillsammans med avancerad molnbaserad mjukvara skapa smartare trafiklösningar. Det franska dotterbolagets videobaserade automatiska incidenthanteringssystem är ett exempel på det.

Det nu aktuella projektet i Berlin, initierat genom ett offentligt anbud 2021, omfattar modernisering av hårdvara och mjukvara för videoincidenthantering i Berlins inre motorvägsnät omfattande motorväg A100, A111 och A113 samt åtta tunnlar däribland den 1 700 meter långa Britztunneln och den 1 000 meter långa tunneln vid flygplatsen Tegel. TagMaster står för mjukvaran.

Trafiken på Berlins motorvägar, som trafikeras av över 180 000 fordon dagligen, ska effektiviseras och bli säkrare genom att Citilogs Incident Managementsystem som bygger på AI och Deep Learning installeras tillsammans med relevant hårdvara. Systemet är tänkt att bidra till att avsevärt minska trafikstockningar genom rapportering av olyckor och incidenter på sekundbasis med hjälp av systemet istället för efter minuter eller ännu längre tid som är fallet med andra system eller vid total avsaknad av rapporteringssystem. Systemet minskar dessutom antalet fellarm genom att automatiskt identifiera olika scenarier som fordon som har stannat, förare som hamnar fel i trafiken, trafikstockningar, fotgängare, skräp och bränder.

”Vår teknologi är oerhört kraftfull och den här upphandlingen är en milstolpe och ett kvitto för oss. Att Tysklands motorvägsmyndighet väljer oss för en så pass omfattande och viktig uppdatering är oerhört glädjande”, säger Jonas Svensson, VD, TagMaster.
Datum 2024-02-07, kl 09:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!