Sandra Almström tillförordnad chef för Anti-Financial Crime

Sandra Almström har varit chef för Operativa risker i Svensk bankverksamhet sedan 2016 och arbetat i Swedbank sedan 2006. 

- Sandra har under de senaste sju åren framgångsrikt lett arbetet med operativa risker i vår största affärsenhet. Hennes moderna ledarskap, kompetens och driv säkrar att vi inte tappar tempo i vår viktiga uppgift att bekämpa ekonomisk brottslighet, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef för Swedbank.

- Som stor finansiell aktör på våra fyra hemmamarknader har vi en viktig uppgift i att bekämpa ekonomisk brottslighet. Jag ser fram emot att, tillsammans med kollegor och medarbetare, fortsatt bidra till att stärka och utveckla vår förmåga, säger Sandra Almström.

Förändringen genomförs med anledning av att Anders Ekedahl, som varit chef för AFC sedan 2019, har beslutat sig för att gå i pension under nästa år. 

- Under Anders Ekedahls ledning har AFC arbetat framgångsrikt med att tillämpa såväl ny teknik som att utveckla nya arbetsmetoder. Jag vill uttrycka min tacksamhet över Anders insatser och önska honom lycka till i den nya fasen i livet, säger Jens Henriksson.

Kontakt:
Hannes Mård, pressansvarig, 073 057 41 95
Annie Ho, chef investerarrelationer, 070 343 78 15

Datum 2023-11-06, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!