Nya medlemmar i Swedbanks koncernledning

Swedbank inrättar ett nytt affärsområde med fokus på premium och private bankingkunder. Samtidigt flyttas de företagskunder, som idag tas om hand av rådgivare i Svensk bankverksamhet, till affärsområdet Företag och institutioner.

– Med förändringarna kan vi arbeta mer fokuserat med tillgänglighet och kundnöjdhet för alla våra privatkunder. Samtidigt ökar vi takten i att utveckla det sammanhållna erbjudandet mot företag, säger Jens Henriksson, koncernchef och vd för Swedbank.

Anna-Karin Laurell har utsetts till chef för affärsområdet Svensk bankverksamhet. Hon har en gedigen erfarenhet som vd, försäljnings- och kundservicechef inom bank, försäkring, telekom samt auktionsmarknaden. Anna-Karin kommer närmast från tjänsten som chef för Marknad och försäljning på Folksam.

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag än att leda Svensk bankverksamhet och ser fram emot att, tillsammans med nya kollegor, fortsätta arbetet med att göra kundernas finansiella liv enklare, säger Anna-Karin Laurell.

Malin Lilliecrona blir chef för det nya affärsområdet med fokus på premium och private bankingkunder. Malin är idag chef för försäljningsorganisationen Wealth inom Svensk bankverksamhet.

– Det nya affärsområdet skapar möjligheter att lyfta vårt erbjudande ytterligare, så att vi kan växa tillsammans med kunderna. Jag är ärad och glad över att få den här möjligheten och ser fram emot att göra resan tillsammans med alla medarbetare, säger Malin Lilliecrona.

Anna-Karin Laurell och Malin Lilliecrona tillträder sina tjänster senast den 1 april 2024.  

– Jag ser fram emot att välkomna både Anna-Karin och Malin i koncernledningen. Och jag vill samtidigt tacka Mikael Björknert för ett utmärkt arbete som chef för Svensk bankverksamhet, säger Jens Henriksson, koncernchef och vd Swedbank.

Mikael Björknert går över till rollen som senior rådgivare i samband med att de nya affärsområdescheferna tillträder. 

Kontakt:
Unni Jerndal, senior rådgivare, 073 092 1180
Annie Ho, chef investerarrelationer, 070 343 7815

Datum 2023-09-04, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!