Sweco och Gasunie ingår 10-årigt ramavtal gällande ny infrastruktur för energiomställningen i Nederländerna

Gasunie är en energinätsoperatör med verksamhet i Nederländerna och norra Tyskland som hanterar och underhåller infrastruktur för storskaliga transporter samt lagring av naturgas. Gasunie är i processen att genomföra en övergång från naturgas till förnybara gaser, som bland annat vätgas. För att klara övergången måste 1 200 kilometer nya och befintliga gasledningar med en kapacitet på 3,5 GW förberedas i Nederländerna under de närmaste tio åren. Sweco kommer att stödja Gasunie med konsulttjänster, ingenjörsteknik och miljöstudier i denna omfattande utbyggnad av infrastruktur.

"Marknadens efterfrågan på förnybar gas ökar och Gasunie gör betydande investeringar i den infrastruktur som krävs för att tillgodose den efterfrågan. Gasunie befinner sig mitt i energiomställningen som pågår i hela Europa och Sweco är stolta över att vara deras långsiktiga partner i det arbetet," säger Eugene Grüter, vd för Sweco i Nederländerna.

Sweco ska tillhandahålla tjänster inom konsultation och ingenjörsteknik. Dessutom finns det utrymme i avtalet för innovativa projekt kopplade till energiomställningen, som bland annat transporter av vätgas, fjärrvärme och grön gas.

I det här projektet kommer Sweco Nederländerna att dra nytta av expertis hos kollegor från hela Sweco-koncernen, för att ta tillvara omfattande erfarenheter från liknande projekt.

 

Datum 2024-02-05, kl 08:00
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.