Sweco hjälper Ukraina med att modernisera och säkra vattensystemen i två kommuner

Syftet är att stödja kommunerna och dess vattenbolag i utvecklingen av det analys- och förberedelsearbete som krävs för att förbättra och trygga vattenkvaliteten, reningsprocessen och kapaciteten. I Kobleve rör det sig om både dricksvattenförsörjning och avloppsvattenrening, och i Dobroslav ska man planera ett helt nytt system för avloppsvattenhantering. 

Sweco ska bidra i arbetet med rekonstruktion och modernisering av vattenförsörjningssystemet för dricksvattenintag, nya/uppdaterade lösningar för avloppsvattenrening, övervakning av kvaliteten samt processautomatiseringssystem där särskild hänsyn tas till energieffektivitet och strikta utsläppskrav. 

Resultatet blir en förbättrad, utökad och mer motståndskraftig vatteninfrastruktur och kommunal service till invånarna inklusive prognostiserade internflyktingar. Swecoprojekten påbörjas i juni 2024 och förväntas vara slutförda under första kvartalet 2025. 

Projektet finansieras av Swedfund, en statlig svensk utvecklingsfinansiär, och kommer att genomföras i enlighet med nationella mål, EU-standarder och villkor för finansiering från utvecklingsbanker.

Sweco stödjer Ukraina

Datum 2024-05-16, kl 07:25
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.