Sweco förvärvar i Storbritannien, Finland och Sverige vilket tillför 175 experter

Sweco fortsätter att ta vara på möjligheter på marknaden genom tre nya förvärv. 

Genom förvärvet av Ball & Berry i Storbritannien, som offentliggjordes i dag, stärker Sweco sin marknadsledande ställning inom tekniska standarder och efterlevnad i byggnadsinspektionssektorn och utökar sin geografiska närvaro. Ball & Berry har cirka 40 experter på fyra kontor i England, och under 2022 hade bolaget en omsättning på 3,4 miljoner GBP. 

Sweco Finland förvärvar Neva Architects med cirka 30 experter specialiserade på stadsplanering, bostadsprojekt samt krävande renoverings- och ombyggnadsprojekt. Förvärvet kompletterar Swecos expertis, ger lokal närvaro i den växande Tammerforsregionen samt bidrar till att göra Sweco till ett av Finlands största arkitektkonsultbolag med fler än 150 arkitekter. Neva Architects hade en omsättning på 2,9 MEUR 2022. Förvärvet offentliggjordes den 3 maj 2023.

Med förvärvet av Metria AB:s affärsområde Plan- och mättjänster med 110 experter, växer Sweco Sverige till cirka 300 experter inom mätningsteknik, vilket stärker den redan ledande positionen på den svenska marknaden. Affärsområdet som förvärvas från Metria finns på 20 orter och har en årlig omsättning på cirka 130 MSEK. Förvärvet offentliggjordes den 17 april 2023.

– Swecos strategi är att växa både organiskt och genom förvärv och därigenom ta marknadsledande positioner på våra europeiska kärnmarknader. Jag är mycket glad över att Sweco växer med 175 experter för att bidra till framtidens hållbara samhällen och städer tillsammans med våra kunder, säger Åsa Bergman, VD och koncernchef, Sweco.

Datum 2023-05-04, kl 09:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!