Sun4Energys dotterbolag tecknar långsiktigt kontrakt, initialt värde 7,5 MSEK.

Fastighetsutvecklaren DNHAB påbörjar samarbete med Sun4Energy Sweden genom en beställning av batteristödstjänster till ett värde av 7,5 MSEK. Avtalet omfattar även en option om att i närtid kunna avropa ytterligare ett batterisystem av samma storlek, om installationsmedgivande ges.

DNHAB är en Örebrobaserad projektutvecklare med tydligt fokus på att skapa moderna, energi- och kostnadseffektiva bostäder för såväl hyresgäster, som bostadsrätts-innehavare. Den första delen i samarbetet avser ett större batterisystem, som initialt kommer att användas för att stötta det svenska elnätet. Samtidigt finns planer på fler batterisystem, så länge de lokala nätägarna ger klartecken.

”Med avtalet med Sun4Energy får vi en långsiktig partner för såväl solenergi som batterisystem, vilka för oss är naturliga delar av våra framtidsfokuserade fastighetsprojekt” säger DNHABs affärsutvecklingschef Björn Johansson.

”Vi på Sun4Energy är naturligtvis glada för det initiala kontraktet med DNHAB. Samtidigt ser vi det som början på ett längre partnerskap, vilket är precis den typ av långsiktiga samarbeten som vi strävar efter. Vi är övertygade om att kombinationen av solenergilösningar och batteritjänster är fortsatt viktiga delar av den gröna energiomställningen” säger Klas Zetterman, Koncern VD Sun4Energy Group.

Datum 2024-02-05, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!