Sun4Energy vinner uppdrag för Karlstad Pastorat

– Installerar solceller för 5 MSEK för ökad hållbarhet

I samarbete med Karlstad Energi har Karlstad Pastorat gett Sun4Energy i uppdrag att installera solcellsanläggningar till ett värde om 5 miljoner kronor. Arbetet omfattar pastoratets fem församlingars kyrkor och mötesplatser och påbörjas i mars, 2024.

Svenska kyrkan strävar efter att minska sin miljöpåverkan och Karlstads Pastorats investering i solenergi är ett exempel på hur man är med och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

”Vi hjälper Karlstad Pastoratet att uppnå sitt energi- och hållbarhetsmål”, säger Aziz Korki, operativansvarig vid Karlstad energi.

Sun4Energy uppdrag innebär att stötta Karlstad Pastoratet med både rådgivning och installation av solceller på utvalda byggnader. Uppdraget startar under mars månad med installationer centralt i Karlstad. Samtliga anläggningar ska vara klara och i drift under andra kvartalet i år.

”Vi gör det enkelt att övergå till förnybar energi. Med solceller på plats kan pastoratet sänka sina kostnader och få en mer hållbar drift av sina fastigheter. Solpaneler har en livslängd på cirka 20-30 år och är i snitt återbetalt redan efter 4-5år vilket gör att det till en god och hållbar investering”, säger Klas Zetterman, vd och koncernchef på Sun4Energy Group.

Datum 2024-03-05, kl 13:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.