Storytels valberedning ändrar förslag till styrelse inför årsstämman 2023

REG

Alexander Lindholm är född 1969 och bosatt i Finland. Han har en BBA från Lander University, USA. Alexander Lindholm är sedan 2010 VD för Otava Ltd, en ledande finsk förlags- och mediekoncern som bland annat inkluderar Otava Publishing Company Ltd. Alexander Lindholm är för närvarande även styrelseordförande i Suomalainen Kirjakauppa Oy och styrelseledamot i Otava Oy och Alma Media. Han har tidigare bland annat varit styrelseordförande i NettiX Oy, VD för Otavamedia Oy och innehaft ett flertal andra positioner inom mediabranschen. Alexander Lindholm äger inga aktier i Storytel. Otava Ltd äger 2 765 000 B-aktier i Storytel.

Alexander Lindholm bedöms vara oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt bolagets större aktieägare.

Valberedningens ursprungliga förslag återfinns i kallelsen till årsstämma 2023 i Storytel som offentliggjordes den 5 april 2023. Det uppdaterade förslaget till årsstämman 2023 innebär att valberedningen föreslår omval av nuvarande styrelseledamöter Hans-Holger Albrecht, Lina Brouneus, Lutz Finger, Joakim Rubin och Jonas Tellander samt nyval av Adine Grate, Jonas Sjögren och den nu föreslagna Alexander Lindholm. Det föreslås att Hans-Holger Albrecht omväljs som styrelseordförande och att Jonas Tellander omväljs som vice styrelseordförande.

Valberedningens förslag avseende antal styrelseledamöter och styrelsearvode är oförändrat.

Storytel håller årsstämma torsdagen den 4 maj 2023 kl. 10.00 i bolagets lokaler på Tryckerigatan 4 i Stockholm. Aktieägare har även kunnat utöva sin rösträtt på årsstämman genom poströstning i enlighet med föreskrifterna i bolagets bolagsordning.


FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Alm, Interim Head of Investor Relations
Tel: +46 70 824 40 88
Email: niklas.alm@storytel.com

Dan Panas, Senior Director Corporate Communications
Tel: +46 70 186 52 90
Email: dan.panas@storytel.com
 


Om Storytel
Storytel är en av världens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker och har fler än en miljon titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Streamingverksamheten inom Storytel Group sker under varumärkena Storytel, Mofibo och Audiobooks.com. Förlagsverksamheten sköts av Storytel Books, samt av ljudboksförlaget StorySide. Storytel Group finns på över 25 marknader. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige.

Datum 2023-05-03, kl 14:45
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!