Storytel Group förvärvar rättigheterna till den bästsäljande finska Koskinen-serien

I mitten av 90-talet klev Tammerfors-polisen Sakari Koskinen in i den finska kriminallitteraturen – och han har fortsatt vinna generationers hjärtan sedan dess. Koskinen-romanerna har sålts i hundratusentals exemplar och även resulterat i populära bearbetningar för TV.

Efter decennier av hyllningar, kommersiella framgångar och priser är författaren Seppo Jokinen finsk kriminalförfattaradel och idag tillkännager Storyside och författaren ett nytt avtal som ger det Storytelägda förlaget förlagsrättigheterna till den populära Jokinen-katalogen.

– Erbjudandet från Storytel är ett sånt där erbjudande som en författare bara får en gång i livet, så det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att acceptera det. Koskinen kommer nu ha möjlighet att fortsätta leva vidare i världen långt efter att jag har satt min sista punkt i min sista bok. Jag ser det som ett storartat erkännande av mitt arbete, säger Seppo Jokinen.

Marta Hedener, Regional Content Manager på Storytel:

– Storytels väg till framgång bygger på fängslande berättelser och fantastiska författarskap. Vi är glada och hedrade över förmånen att få förvalta Seppo Jokinens betydande och älskade verk, men också inspirerade att ta crime-fansen till nya brottsplatser och äventyr tillsammans med kommissarie Sakari Koskinen.

Essi Hellén, Publishing Manager, Storytel Finland:

– Crime är den populäraste genren i vår finska app och Koskinen-serien har alltid varit otroligt uppskattad bland Storytel-användarna. Seppo Jokinen har skapat ett fantastiskt rikt och mångsidigt universum att upptäcka och utforska för generationer framöver. Han har också lagt en solid kriminallitterär grund där nya Koskinen-äventyr kan växa fram och utvecklas i flera format.

En ny Koskinen-roman är planerad att släppas våren 2024.

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser.


 

För mer information, vänligen kontakta:

Noora Kunttu, PR Manager, Storytel Finland
Tel: +358 503 236 752
Email: noora.kunttu@storytel.com

Dan Panas, Senior Director Corporate Communications, Storytel Group
Tel: +46 70 186 52 90
Email: dan.panas@storytel.com

Om Storytel
Storytel är en av världens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker och har fler än en miljon titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Streamingverksamheten inom Storytel Group sker under varumärkena Storytel, Mofibo och Audiobooks.com. Förlagsverksamheten sköts av Storytel Books, samt av ljudboksförlaget StorySide. Storytel Group finns på över 25 marknader. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige.

Datum 2023-05-15, kl 13:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!