Sprint Bioscience presenterar prekliniska data från DISA-programmet på forskningskonferens

Sprint Bioscience AB (publ) meddelar idag att tidigare opublicerade resultat från bolagets DISA-program kommer att presenteras på konferensen ’STING & TLR-Targeting Therapies Summit’ i Boston, USA, 9 – 11 maj, 2023.

Resultaten visar att de TREX1-hämmare som Sprint Bioscience tagit fram inom DISA-programmet leder till aktivering av immunsignalering i cancerceller från olika typer av tumörer och att de har en effekt som överträffar andra hämmare som är under utveckling av andra bolag. Resultaten har ökat förståelsen för hur TREX1-proteinet verkar i cancerceller och hur det möjliggör för dessa celler att undkomma immunförsvaret.
”Resultaten ökar den mekanistiska förståelsen och ger ytterligare stöd för att hämning av TREX1 har möjlighet att utvecklas till ett behandlingsalternativ för patienter med olika typer av cancer. Vi är stolta över att kunna presentera dessa data för de främsta forskarna inom fältet”, säger Martin Andersson, forskningschef på Sprint Bioscience.
’STING & TLR-Targeting Therapies Summit’ är en specialiserad konferens med deltagare från bolag och akademiska grupper som fokuserar på forskning och läkemedelsutveckling med syfte att blockera cancercellernas förmåga att undkomma immunsvaret i tumören. Konferensen täcker allt från grundforskning till kliniska prövningar och många presenterar tidigare helt opublicerad information.
Postern ‘Fragment-based drug development of TREX1 inhibitors’ presenteras av Yasmin Yu, PhD, Senior Scientist, Sprint Bioscience.

För vidare information, vänligen kontakta:
 
Martin Andersson, forskningschef, Sprint Bioscience
Tel: 08-411 44 55
Epost: martin.andersson@sprintbioscience.com

Datum 2023-05-02, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!