Nya data från VPS34-programmet publicerade

Sprint Bioscience meddelar i dag att deras vetenskapliga artikel har blivit publicerad i den ansedda tidskriften Molecular Oncology. Artikeln visar med nya data hur kombinationen av bolagets VPS34-hämmare och STING-agonister hämmar tumörtillväxt.

Resultaten från studien, utförd i en djurmodell av malignt melanom, visar att kombinationen av bolagets VPS34-hämmare och en STING-agonist ger en tydlig minskning av tumörtillväxt och en avsevärt förbättrad överlevnad. Artikeln bidrar med en djupare mekanistisk förståelse för hur STING-signalering aktiveras av att proteinet VPS34 hämmas, vilket är en viktig pusselbit i framtagandet av nya kombinationsterapier.

Cancerceller har inbyggda försvarsmekanismer som försvagar immunförsvaret. I tidigare publikation har Sprint Bioscience visat att hämning av VPS34 kan förstärka effekten av behandling med immunaktiverande checkpointhämmare och data i den nya artikeln visar att även en annan klass av immunonkologi-läkemedel, STING-agonister, också får en förstärkt effekt när VPS34 hämmas.

”Effekten vi ser i STING-kombinationen visar att det finns god potential att kombinera med flera immunterapier. Det finns ett stort ouppfyllt medicinskt behov så vi är mycket glada över denna data och stolta att den publicerats i en så ansedd vetenskaplig tidskrift. Vi har nu slutfört återtagandet av programmet som varit licensierat till vår samarbetspartner Deciphera och planerar nu för hur vi bäst tar programmet vidare”, säger Martin Andersson, forskningschef på Sprint Bioscience.

Artikeln är ett samarbete mellan Luxemburg Institute of Health, Karolinska Institutet, Deciphera Pharmaceuticals och Sprint Bioscience.

Länk till artikeln

Datum 2024-03-20, kl 10:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!