Johan Emilsson ny VD för Sprint Bioscience

MAR

Sprint Bioscience AB (publ) meddelar idag att styrelsen har utnämnt Johan Emilsson till ny VD. Johan kommer närmast från en position som Business Development Director på Ferring Pharmaceuticals. Johan har bred erfarenhet från affärsutveckling inom läkemedelsindustrin. Mathias Skalmstad, som varit tillförordnad VD sedan januari 2023, kommer att fortsätta inneha rollen som CFO i bolaget.

"Vi är mycket glada att välkomna Johan Emilsson som ny VD för Sprint Bioscience. Johans kunskap och erfarenhet inom affärsutveckling, partnering och ledarskap kommer att vara till stor nytta för att vidareutveckla verksamheten, och jag vill också passa på att tacka Mathias för hans värdefulla insatser för bolaget som tf. VD,” säger Björn Sjöstrand, styrelseordförande för Sprint Bioscience.

Johan Emilsson har en lång meritlista av internationella utlicensieringar och partnerskap och gedigen erfarenhet av att utvärdera produktportföljer med produktlivscykelfrågor. Hans goda erfarenhet av onkologiområde kommer att komma Sprint Bioscience väl till pass. 

"Jag är väldigt tacksam över att ha fått styrelsens förtroende att leda Sprint Bioscience på denna spännande resa genom att utveckla innovativa läkemedelskandidater som kan bidra till nya behandlingsformer för cancer. Det stora behovet av nya behandlingar för svårbehandlad cancer medför stor kommersiell potential och skapar förutsättningar för ett lönsamt tillväxtbolag. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Sprint Bioscience utlicensiera program som kan förbättra livskvaliteten för cancerpatienter, skapa lönsam tillväxt för bolaget och samtidigt bygga värde för aktieägarna,” säger Johan Emilsson.

Johan kommer att tillträda den 1 oktober 2023.

Datum 2023-08-31, kl 14:03
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!