Spago Nanomedical stärker Tumorad® genom nytt vetenskapligt råd

Spago Nanomedical AB (publ) tillkännagav idag bildandet av ett vetenskapligt råd bestående av vetenskapliga och kliniska ledare inom onkologi och nuklearmedicin. Det vetenskapliga rådet kommer att ge stöd och vägledning i den kliniska utvecklingen av det radiofarmaceutiska programmet Tumorad med läkemedelskandidaten 177Lu-SN201. Till en början består det vetenskapliga rådet av tre framstående ledamöter; professor Sten Nilsson, professor Kristian Pietras och Dr Austin Smith.

"Vi är mycket nöjda med att kunna inkludera Austin, Kristian och Sten i Spago Nanomedicals vetenskapliga råd för Tumorad. Tillsammans tillför de djup kunskap och erfarenhet till utvecklingen av nya radionukleotidterapier för cancer. Deras samlade expertis kommer att vara betydelsefull för att navigera Tumorad genom den kliniska och regulatoriska utvecklingsfasen som nu inletts genom ansökan om start av en fas I/IIa-studie i patienter med avancerad cancer”, säger VD Mats Hansen.

Det vetenskapliga rådet kommer att hjälpa till att guida den framtida riktningen för Tumorads kliniska utveckling. Genom att granska pågående data och bidra med medicinsk och vetenskaplig kunskap kommer det vetenskapliga rådet att ha en viktig roll för att säkerställa att Tumorad-programmet kan uppfylla sina mål att ge ett nytt och värdefullt behandlingsalternativ till de mest behövande patienterna. Ytterligare medlemmar kan läggas till i det vetenskapliga rådet allt eftersom programmet fortskrider.

De nuvarande medlemmarna i Tumorads vetenskapliga råd är;

Professor Sten Nilsson
Sten är specialist och professor emeritus i onkologi vid institutionen för onkologi-patologi vid Karolinska samt specialist i nuklearmedicin. Sten ansvarade för studiedesignen och ledde det tidiga kliniska programmet Xofigo™ (tidigare Alpharadin™). Sten var tidigare ordförande i Svenska Onkologiska Föreningen (SOF) och Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM) och medlem i EANM:s Radionuklidterapi Task Force. Han har publicerat över 200 vetenskapliga artiklar.

Professor Kristian Pietras
Kristian är professor i molekylär medicin vid Lunds universitet, specialiserad på translationell cancerforskning som ett nav mellan grundvetenskap, klinisk vetenskap och läkemedelsindustrin. Kristian har gjort viktiga bidrag för att definiera tumörer som kommunicerande organ som består av flera celltyper som tillsammans upprätthåller cancerprogression. Kristian har varit ledamot och ordförande i Sveriges Unga Akademi, och är invald i Kungliga Fysiografiska Sällskapet. Han har publicerat över 100 forskningsartiklar och patent.

Dr. Austin Smith
Austin är utbildad och kvalificerad i medicinsk onkologi och farmaceutisk medicin. Austin är examinerad från Royal College of Surgeons, Irland och har en gedigen bakgrund inom alla aspekter av onkologi och malign hematologi, tillsammans med erfarenhet av regulatorisk vetenskap i Europa, USA och Asien-Stillahavsområdet, och innehar ledande befattningar inom biopharma företag. Austin är också medlem i expertgruppen för onkologi, som representerar fakulteten för farmaceutisk medicin i Storbritannien.

Datum 2023-06-13, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!