Spago Nanomedical offentliggör utfall av nyttjande av teckningsoptioner serie TO12

MARKN.

Spago Nanomedical AB (publ) (“Spago Nanomedical” eller “Bolaget”) offentliggör idag utfallet av nyttjandeperioden för teckningsoptioner serie TO12 (”Teckningsoptioner”) som emitterades i samband med en företrädesemission av units under det fjärde kvartalet 2023. Teckningsoptionerna tecknades till cirka 97,0 procent och Bolaget tillförs därmed cirka 24,7 MSEK före emissionskostnader. Likviden från inlösen av Teckningsoptionerna avses att användas till att säkra resultat från fas I-delen av Tumorad-01, vilka kan stödja beslut om inriktning och start av fas IIa-delen av studien, samt till att fortsatt stärka organisationen i takt med att Bolaget tar nästa steg i utvecklingen med Tumorad-programmet.

En (1) Teckningsoption berättigade innehavaren till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs om 0,20 SEK per aktie. Totalt nyttjades 123 480 752 Teckningsoptioner, motsvarande cirka 97,0 procent av samtliga Teckningsoptioner, för teckning av totalt 123 480 752 aktier. Genom de nyttjade Teckningsoptionerna tillförs Bolaget därmed cirka 24,7 MSEK före emissionskostnader.

”Vi är glada över det förtroende vi fått från våra aktieägare. Med tillfört kapital har vi möjlighet att accelerera Tumorad-programmet med den pågående kliniska fas I/II-studien Tumorad-01 inom aggressiv cancer. Vi ser nu fram emot att rapportera initiala data från studien efter att alla tre patienter i den första gruppen genomgått sin första behandlingscykel och all tillgänglig data utvärderats av studiens Data Monitoring Committee”, säger VD Mats Hansen.

Ökning av antalet aktier och aktiekapital
Genom nyttjandet av Teckningsoptionerna ökar Bolagets aktiekapital med SEK till 12 348 075,20 SEK genom utgivande av 123 480 752 nya aktier, vilket resulterar i att det totala antalet utestående aktier i Bolaget ökar från 224 715 454 till 348 196 206. För befintliga aktieägare som inte nyttjat några Teckningsoptioner uppgår utspädningseffekten till cirka 35,5 procent baserat på antalet aktier i Spago Nanomedical efter nyttjandet av Teckningsoptionerna.

Leverans av tecknade aktier
Tecknare av nya aktier genom nyttjande av Teckningsoptioner erhåller interimsaktier i väntan på registrering av de nya aktierna vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till stamaktier beräknas ske omkring vecka 24 och de nya stamaktierna kommer därefter att tas upp till handel på Nasdaq First North Growth Market.

Datum 2024-05-31, kl 15:06
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.