Spago Nanomedical går vidare till nästa dosnivå i fas I/IIa-studien Tumorad-01

Spago Nanomedical AB (publ) meddelade idag att den oberoende säkerhetskommittén (Data Monitoring Committee) rekommenderade en doshöjning i bolagets kliniska fas I/IIa-studie Tumorad-01 med läkemedelskandidaten 177Lu-SN201. Rekommendationen baseras på en analys av data från den första doserade patienten i studien som visar att säkerhetsprofilen för patientens första behandlingscykel var tillfredsställande. Studien fortgår enligt plan.

Tumorad-01 är en fas I/IIa first-in-human-studie i patienter med avancerad cancer med det primära syftet att utvärdera säkerhet, tolerabilitet, dosimetri och initial effekt av 177Lu-SN201. Första patienten har framgångsrikt behandlats med den initiala dosen 10 MBq/kg. Efter rekommendation från studiens säkerhetskommitté (Data Monitoring Committee) har bolaget beslutat att gå vidare till nästa planerade dosnivå på 25 MBq/kg.

Fas I-delen av studien har som mål att baserat på säkerhet och biodistribution identifiera en möjlig terapeutisk dos för vidare tester i utvalda patientgrupper i fas IIa-delen av studien. Patientrekrytering fortgår enligt plan och initiala data från studiens fas I-del bedöms kunna rapporteras senare under första halvåret 2024.

Mer information om studien finns på https://clinicaltrials.gov/study/NCT06184035

Datum 2024-01-10, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!