Spago Nanomedical erhåller avsiktsförklaringar från största ägare, styrelse och bolagsledning avseende nyttjande av TO12

Spago Nanomedical AB (publ) (“Spago Nanomedical” eller “Bolaget”) har mottagit avsiktsförklaringar från bland andra Bolagets största ägare, Peter Lindell, samt alla medlemmar av Bolagets styrelse och bolagsledning, avseende avsikt att nyttja teckningsoptionerna av serie TO12 (”Teckningsoptioner”) för teckning av nyemitterade aktier motsvarande deras respektive innehav av Teckningsoptioner. Totalt förväntas dessa avsiktsförklaringar leda till nyttjande av cirka 60 procent av de utestående Teckningsoptionerna.

”Åtagandena vi erhållit från vår största ägare och alla medlemmar i såväl styrelse som bolagsledning att nyttja sina teckningsoptioner till fullo understryker de framsteg vi gör, nu närmast inom Tumorad-programmet med den pågående “first-in-human” studien i patienter med avancerad cancer. Jag är mycket tacksam över och ser fram emot att förvalta det förtroendet”, säger VD Mats Hansen.

Spago Nanomedical emitterade inom ramen för en företrädesemission av units under fjärde kvartalet 2023 totalt 127 321 212 Teckningsoptioner. Nyttjandeperioden för Teckningsoptionerna pågår till och med den 30 maj 2024. En (1) Teckningsoption berättigar innehavaren till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget. Teckningskursen per aktie som tecknas genom nyttjande av Teckningsoptionerna har fastställts till 0,20 SEK. Vid nyttjande av samtliga Teckningsoptioner tillförs Spago Nanomedical cirka 25,5 MSEK före emissionskostnader.

Likviden från inlösen av Teckningsoptionerna avses att användas till att säkra resultat från fas I-delen av den kliniska fas I/IIa-studien Tumorad-01, innefattande information om biodistribution som kan peka på möjligheten att nå behandlande effekt. Resultaten från fas I-delen kommer även att utgöra underlag för beslut om inriktning och start av fas IIa-delen av studien, samt till att stärka organisationen i takt med att Bolaget tar nästa steg i utvecklingen med Tumorad-programmet.

Utvecklingsprogrammet Tumorad har som mål att ge fler patienter med cancer möjlighet till behandling med effektiv radionuklidterapi. Läkemedelskandidaten Lu177-SN201 är baserad på den kliniskt effektiva isotopen lutetium-177, som redan framgångsrikt används för cancerbehandling, kopplad till Bolagets unika nanomedicinska plattformsmaterial. Kliniska resultat i Bolagets andra utvecklingsprogram, SpagoPix, samt prekliniska resultat inom Tumorad, visar att materialet är säkert och ansamlas i växande tumörer, vilket resulterat i förlängd överlevnad med Lu177-SN201 i olika cancermodeller. Den första kliniska studien i cancerpatienter framskrider enligt plan och målet är att på ett tidigt stadium generera resultat som stödjer den fortsatta kliniska utvecklingen.

Datum 2024-05-23, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!