Kommuniké från Sotkamo Silver AB:s årsstämma den 23 april 2024

MARKN.

Sotkamo Silver AB | Börsmeddelande | 23 april 2024 kl. 12:45:00 EEST

Följande huvudsakliga beslut fattades på årsstämman:

Resultat- och balansräkningar för moderbolaget och koncernen för räkenskapsåret 2023 fastställdes av stämman. Stämman beslutade att ingen utdelning skulle lämnas för år 2023. Styrelseledamöterna och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Stämman beslutade att styrelsen skulle bestå av sex ledamöter. Jukka Jokela, Kimmo Luukkonen, Sixten Sunabacka, Eeva-Liisa Virkkunen och Mauri Visuri omvaldes till styrelseledamöter samt valdes Joni Lukkaroinen som nya styrelseledamot. Eeva-Liisa Virkkunen omvaldes till styrelsens ordförande.

Stämman beslutade att välja revisorsbolaget KPMG som bolagets revisor intill slutet av årsstämman 2025.

Riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare samt riktlinjer för valberedningens utseende fastställdes enligt styrelsens förslag.

Stämman godkände styrelsens ersättningsrapport för 2023.

Stämman fastställde valberedningens förslag om styrelsens arvoden.

Styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission av aktier och andra finansiella instrument biträddes inte av nödvändig majoritet av de vid stämman avgivna rösterna och företrädda aktier. Stämman beslutade att inte bemyndiga styrelsen att emittera nya aktier eller andra finansiella instrument.

Ytterligare information
Mikko Jalasto
Koncernchef (CEO)
mikko.jalasto@silver.fi
tel. +358 50 482 1689

Om Sotkamo Silver
Sotkamo Silver är ett gruv- och malmprospekteringsföretag som utvecklar och utnyttjar mineralfyndigheter i Kajanaland i Finland. Sotkamo Silver stöder den globala utvecklingen mot grön omställningsteknik och producerar de metaller som behövs på ett ansvarsfullt sätt och genom att ta hänsyn till lokala intressenter. Sotkamo Silvers huvudprojekt är en silvergruva i Sotkamo, Finland. Förutom silver producerar gruvan guld, zink och bly. Bolaget har även gruv- och malmprospekteringsrättigheter för mineralfyndigheter i närheten av silvergruvan i Kajanaland. Sotkamo Silverkoncernen består av moderbolaget Sotkamo Silver AB och dess helägda finska dotterbolag (Sotkamo Silver Oy). Sotkamo Silver är noterat på NGM Main Regulated i Stockholm (SOSI), Nasdaq Helsinki (SOSI1) och Börse Berlin.

Läs mer om Sotkamo Silver på www.silver.fi

Datum 2024-04-23, kl 11:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!