SolidX offentliggör delårsrapport för perioden maj 2023 - juli 2023

REG

Utdrag ur VD-ordet:

Det första kvartalet har inletts med en fortsatt god tillväxt och den positiva trenden som vi avrundade förra räkenskapsåret med har fortlevt. Rekryteringstakten har varit stabil under sommaren – ett styrkebesked med tanke på att rekryteringar inom konsultbranschen tenderar att stagnera under sommarmånaderna.
Tittar vi på vår nettoomsättningstillväxt så ser vi en ökning med 7% i jämförelse med motsvarande kvartal förra året. Det är en tillfredsställande utveckling eftersom vi förra året ökade nettoomsättningen med 58%, vilket i vår bransch direkt speglar antalet uthyrda konsulter, detta innebär att det är 58% fler konsulter i år som är berättigade semester, att ändå kunna visa på 7% nettoomsättningsökning är starkt. Moderbolaget SolidX gjorde dessutom ett bättre rörelseresultat med 7% -841k till -780k, mot föregående år.”

 

Sammanfattning av delårsrapport

 

Första kvartalet (2023-05-01 - 2023-07-31)

  • Nettoomsättningen uppgick till 21 844 KSEK (20 407 KSEK), vilket motsvarar en ökning med 7 %.
  • Rörelseresultatet uppgick till -1 227 KSEK (-897 KSEK)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,04 SEK (-0,03 SEK).*
  • Likvida medel per 2023-07-31 uppgick till 6 147 KSEK (4 365 KSEK)

 

*Resultat per aktie baseras på periodens resultat för första kvartalet i koncernen. För jämförbarhet har totala antal aktier efter förra årets genomförda split används som kvot i beräkningen även för föregående års motsvarande period

 

Väsentliga händelser under tredje kvartalet

  • Den 10 maj 2023 summerar Filip Alexanderson SolidX:s tillväxtplaner i intervju med Börsvärlden. SolidX siktar på att uppnå en årlig nettoomsättningstillväxt på 50-100 procent på medellång sikt, med ett mål på långt sikt att nå 1 miljard i nettoomsättning genom organisk tillväxt och strategiska förvärv. Under de senaste tolv månaderna har SolidX fördubblat sina siffror sett till omsättning, vinst och antalet anställda. Nu befinner sig SolidX i en expansiv fas med fokus på tillväxt och expansion, både inom och utanför Sverige.
  • Den 25 maj 2023 presenterade SolidX en uppdatering om Bolagets utveckling för maj. Bolaget har signerats totalt sex nya konsultavtal som kommer bidra SolidX:s förmåga att leverera kompetenta IT-konsulter till Bolagets kundbas. SolidX är fortsatt fokuserade på att bibehålla en hög tillväxttakt och med en fortsatt god förmåga att attrahera nya konsulter befinner sig Bolaget väl positionerat för fortsatt god tillväxt.
  • Den 20 juni 2023 presenterade SolidX att Bolaget har uppnått sin finansiella målsättning om en årlig nettoomsättningstillväxt på 50–100 procent. Under våren uppdaterade SolidX sina finansiella målsättningar på medellång och lång sikt. Idag kan Bolaget konstatera att målet för den årliga nettoomsättningstillväxten har uppnåtts, med en redovisad nettoomsättning på 100 921 kSEK vilket motsvarar en tillväxt om 58 procent.
  • Den 14 juli 2023 meddelade SolidX att dotterbolaget SolidX Care AB har ingått ett nytt direktavtal med ett sjukhus på Region Hovestaden. Därutöver har även SolidX Care anställt en överläkare för att arbeta på det nya sjukhuset. Avtalet träder i kraft den 12 september 2023 och sträcker sig över 12 månader med option till förlängning. Den nya konsulten förväntas generera en årlig intäkt om cirka 2,6 MSEK.
  • Den 25 juli 2023 meddelade SolidX att Bolaget tecknat ett ramavtal med ett statligt bolag. Ramavtalet avser fem anbudsområden i en offentlig upphandling av IT-konsulttjänster som gäller ett år med option för totalt fyra år. SolidX kommer att ha möjlighet att leverera konsulter inom delområdena Applikationsexperter, Systemutvecklare, Tekniker Lösningsexpert/arkitekt och kravanalytiker. Upphandlingen har ett maximalt avtalsvärde om cirka 40 miljoner kronor för SolidX och en takvolym om 25 000 timmar där SolidX har tilldelats avtal med rangordning 1 av totalt 3 som skrivit kontrakt. Avtalet omfattar en inledande period om ett år med möjlighet till förlängning med ytterligare tre år till. Sammanlagt har sex IT-leverantörer konkurrerat om dessa anbudsområden varpå SolidX tilldelats första plats på samtliga anbudsområden som SolidX ansökte om. Upphandlingen har ett sammanlagt maximalt ordervärde om cirka 40 miljoner kronor och en takvolym om 25 000 timmar som kommer fördelas på dessa fyra år.

 

 

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • Den 4 september 2023 presenterade SolidX en SolidX har kvalificerats som leverantör i både Domstolsverkets och Värmdö kommuns dynamiska inköpssystem (DIS). Det innebär att vi får tillgång att offerera på alla förfrågningar rörande IT- konsulter. Värdet av konsultinköpen i DIS-systemet uppskattas hos Värmdö kommun till 160 miljoner och hos Domstolsverket uppskattas det till 120 miljoner, totalt 280MSEK.
     

 

För mer information om SolidX, vänligen kontakta:

Filip Alexanderson, koncern-VD

Telefon: +46 (0) 70- 621 53 27

E-post: filip.a@solidx.se   

 

 

 

Om SolidX

SolidX AB är ett konsultbolag, bildat 2001, med fokus på IT och digitalisering och verkar som kompetens- och resursförstärkning hos SolidX kunder. SolidX ingår i en koncern och har i dagsläget tre dotterbolag, SolidX Care, SolidX APS och Sekel AB. Genom att erbjuda sina konsulter mer fördelaktiga villkor än andra konkurrerande konsultbolag, har SolidXskapat en verksamhet som omfattas av en stadig tillväxttakt, låg personalomsättning och en bred kundbas. SolidX:s koncept och vision innefattar att vara den bästa arbetsgivaren och det självklara valet för konsulter. Detta innebär att vara en nytänkande arbetsgivare som ger mer åt den enskilda konsulten, med utgångspunkt i konsulternas egna önskemål och idéer. Visionen är att erbjuda konsulterna obegränsad kompetensutveckling, frihet och flexibilitet, en attraktiv lönemodell och full transparens.

 

 

Datum 2023-09-22, kl 07:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!