SolidX offentliggör bokslutskommuniké för 2022/2023

REG

Utdrag ur VD-ordet:

Jag är fylld av glädje när jag summerar ännu ett framgångsrikt räkenskapsår för SolidX. Det senaste

kvartalet visade en fortsatt stark efterfrågan och resulterade i en imponerande ökning av vår

nettoomsättning med hela 58 procent jämfört med föregående år. Vi har nått en historisk höjdpunkt med

en nettoomsättning på 100 921 KSEK. I synnerhet noterade vi en ökning på 15 procent i

fjärde kvartalet jämfört med föregående år, vilket ledde till en slutlig summa på 27 355 KSEK. Dessa

fantastiska siffror bekräftar vårt hängivna arbete för att uppnå framgång och en stadig tillväxt.

Sammanfattning av bokslutskommuniké

Fjärde kvartalet (2023-02-01 - 2023-04-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 27 355 KSEK (23 742 KSEK), vilket motsvarar en ökning med 15 %.
  • Rörelseresultatet uppgick till 795 KSEK (2 581 KSEK), vilket motsvarar en minskning med 69 %.
  • Resultat per aktie uppgick till 0,02 SEK (0,06 SEK).*

Helåret (2022-05-01 - 2023-04-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 100 921 KSEK (63 815 KSEK), vilket motsvarar en ökning med 58 %.
  • Rörelseresultatet uppgick till 5 750 KSEK (6 385 KSEK), vilket motsvarar en minskning med 10 %.
  • Resultat per aktie uppgick till 0,16 SEK (0,16 SEK).*
  • Likvida medel per 2023-04-30 uppgick till 7 419 KSEK (4 968 KSEK)

*Resultat per aktie baseras på periodens resultat för tredje kvartalet respektive niomånadersperioden i koncernen. För jämförbarhet har totala antal aktier efter förra årets genomförda split används som kvot i beräkningen även för föregående års motsvarande period

Väsentliga händelser under fjärde kvartalet

  • Den 22 februari 2023 meddelade SolidX AB att SolidX Care har anställt en ny konsult för att förstärka sin bredd av expertis och utöka sin kundbas. Samtidigt har SolidX Care också undertecknat ett nytt avtal med en ny kund som är av Europas största diagnostikföretag. Detta är ett steg framåt i SolidX Cares tillväxtresa och strävan efter att erbjuda högkvalitativa konsulttjänster till fler kunder och segment inom hälso- och sjukvårdsbranschen.
  • Den 24 februari 2023 presenterade SolidX en uppdatering om Bolagets utveckling för februari. Bolaget har nyligen signerat avtal med tio nya konsulter som förväntas generera intäkter om cirka 13,1 miljoner kronor. Dessa nya avtal kommer att bidra till en beräknad årsvinst om cirka 2,3 miljoner kronor efter personalkostnader och bonusar. Av de totalt tio konsulterna avser sex förlängningar och fyra konsulter nyrekryteringar, varav en för SolidX Care som tillkännagavs den 22 februari 2023. Under februari har SolidX även signerat nya ramavtal med Mapsiot och Folq, utöver det som SolidX Care tidigare kommunicerat. Sammanlagt har SolidX signerat 26 konsulter under 2023.
  • Den 14 mars 2023 presenterade SolidX att Bolaget tecknat ett ramavtal med ett statligt bolag. Ramavtalet avser två anbudsområden i en offentlig upphandling av IT-konsulttjänster som gäller i två år med option för ytterligare två år. SolidX kommer att ha möjlighet att leverera konsulter inom delområdena "Apputveckling" och "Digital Produktdesign, UX/UI/ Tjänstedesign". Den vunna upphandlingen inom de två delområdena har ett maximalt ordervärde om cirka 50 miljoner kronor för SolidX och en möjlig volym upp till 40 000 konsulttimmar.
  • Den 24 mars 2023 presenterade SolidX en uppdatering för Bolagets utveckling för mars. Bolaget vann ett ramavtal gällande leverans av IT-tjänster till ett värde om cirka 50 MSEK och signerade även elva nya konsultavtal som väntas inbringa en årsintäkt om cirka 14,5 MSEK med en årsvinst om cirka 3 MSEK.
  • Den 28 mars 2023 meddelade SolidX att Bolaget tar nästa steg i sin utveckling genom att utveckla sina fokusområden och satsa mer mot offentlig sektor, innebärande deltagande i fler offentliga upphandlingar.
  • Dem 17 april 2023 meddelade SolidX att Bolaget har uppdaterat sina finansiella målsättningar på medellång och lång sikt. Med de nya målsättningarna siktar SolidX på att passera 1 miljard på lång sikt och upprätthålla en årlig nettoomsättningstillväxt om cirka 50-100 procent på medellång sikt. De nya målsättningarna bygger vidare på tidigare kommunicerade målsättningar och går i linje med Bolagets strategi - med ett intensifierat fokus på organisk tillväxt i kombination med strategiska företagsförvärv i och utanför Sverige.
  • Den 25 april 2023 kommunicerade SolidX en uppdatering av Bolagets framsteg under april. Utöver att uppdatera Bolagets målsättningar, signerade SolidX åtta nya konsultavtal som bedöms generera intäkter om cirka 11,6 miljoner kronor, motsvarande en vinst om cirka 3 miljoner kronor efter personalkostnader och bonusar per årsbasis.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • Den 25 maj 2023 presenterade SolidX en uppdatering för maj och meddelar att Bolaget har signerat sex nya konsultavtal som bedöms generera intäkter om cirka 8,7 miljoner kronor, motsvarande en vinst om cirka 1,9 miljoner kronor efter personalkostnader och bonusar per årsbasis.

Övriga händelser efter periodens utgång

  • SolidX AB kommunicerade nyligen uppdaterade finansiella målsättningar med ett intensifierat fokus på organisk tillväxt i kombination med strategiska företagsförvärv i och utanför Sverige. Till följd av nyheten deltog SolidX:s VD, Filip Alexanderson, i en intervju med Börsvärlden där han fick svara på fem frågor om Bolagets tillväxt- och expansionsplaner och vägen framåt.

För mer information om SolidX, vänligen kontakta:

Filip Alexanderson, koncern-VD

Telefon: +46 (0) 70- 621 53 27

E-post: filip.a@solidx.se   

Om SolidX

SolidX AB är ett konsultbolag, bildat 2001, med fokus på IT och digitalisering och verkar som kompetens- och resursförstärkning hos SolidX kunder. SolidX ingår i en koncern och har i dagsläget ett dotterbolag, Sekel AB. Genom att erbjuda sina konsulter mer fördelaktiga villkor än andra konkurrerande konsultbolag, har SolidX skapat en verksamhet som omfattas av en stadig tillväxttakt, låg personalomsättning och en bred kundbas. SolidX:s koncept och vision innefattar att vara den bästa arbetsgivaren och det självklara valet för konsulter. Detta innebär att vara en nytänkande arbetsgivare som ger mer åt den enskilda konsulten, med utgångspunkt i konsulternas egna önskemål och idéer. Visionen är att erbjuda konsulterna obegränsad kompetensutveckling, frihet och flexibilitet, en attraktiv lönemodell och full transparens.

Datum 2023-06-20, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!