SolidX AB offentliggör halvårsrapport för perioden maj 2023 - oktober 2023

REG

Utdrag ur VD-ordet:

”Jag presenterar stolt vårt andra kvartal, som utmärker sig som vårt näst bästa kvartal någonsin i både rörelseresultat och omsättning. Under kvartalet har vi även säkrat nya ramavtal med Domstolsverket och Värmdö Kommun, till ett värde av 280 miljoner kronor. Rekordnivå på våra siffror, Vi ser en stabiliserad men lägre marknadsnivå jämfört med tidigare år och något längre säljcykler hos våra kunder – Trotts detta har vår nettoomsättning för första halvåret ökat med 2,24% till 46 869 KSEK. Vårt rörelseresultat landade på 2 633 KSEK, det är vårt näst bästa presenterade rörelseresultat någonsin. Dock med en minskning jämfört med föregående år, främst till följd av kostnader relaterade till pågående förvärv och interna satsningar för fortsatt tillväxt.”

Sammanfattning av halvårsrapport

Halvårsperioden (2023-05-01 – 2023-10-31)

·     Nettoomsättningen uppgick till 46 869 KSEK (45 844 KSEK), vilket motsvarar en ökning med 2,2 %.

·     Rörelseresultatet uppgick till 1 401 KSEK (2 448 KSEK).

·     Resultat per aktie uppgick till 0,031 SEK (0,055 SEK).

·     Likvida medel per 2023-10-31 uppgick till 4 636 KSEK (4 702 KSEK)

*Resultat per aktie baseras på periodens resultat för första kvartalet i koncernen. För jämförbarhet har totala antal aktier efter förra årets genomförda split används som kvot i beräkningen även för föregående års motsvarande period

Väsentliga händelser under första kvartalet

  • Den 10 maj 2023 summerar Filip Alexanderson SolidX:s tillväxtplaner i intervju med Börsvärlden. SolidX siktar på att uppnå en årlig nettoomsättningstillväxt på 50-100 procent på medellång sikt, med ett mål på långt sikt att nå 1 miljard i nettoomsättning genom organisk tillväxt och strategiska förvärv. Under de senaste tolv månaderna har SolidX fördubblat sina siffror sett till omsättning, vinst och antalet anställda. Nu befinner sig SolidX i en expansiv fas med fokus på tillväxt och expansion, både inom och utanför Sverige.
     
  • Den 25 maj 2023 presenterade SolidX en uppdatering om Bolagets utveckling för maj. Bolaget har signerats totalt sex nya konsultavtal som kommer bidra SolidX:s förmåga att leverera kompetenta IT-konsulter till Bolagets kundbas. SolidX är fortsatt fokuserade på att bibehålla en hög tillväxttakt och med en fortsatt god förmåga att attrahera nya konsulter befinner sig Bolaget väl positionerat för fortsatt god tillväxt.
     
  • Den 20 juni 2023 presenterade SolidX att Bolaget har uppnått sin finansiella målsättning om en årlig nettoomsättningstillväxt på 50–100 procent. Under våren uppdaterade SolidX sina finansiella målsättningar på medellång och lång sikt. Idag kan Bolaget konstatera att målet för den årliga nettoomsättningstillväxten har uppnåtts, med en redovisad nettoomsättning på 100 921 kSEK vilket motsvarar en tillväxt om 58 procent.
     
  • Den 14 juli 2023 meddelade SolidX att dotterbolaget SolidX Care AB har ingått ett nytt direktavtal med ett sjukhus på Region Hovestaden. Därutöver har även SolidX Care anställt en överläkare för att arbeta på det nya sjukhuset. Avtalet träder i kraft den 12 september 2023 och sträcker sig över 12 månader med option till förlängning. Den nya konsulten förväntas generera en årlig intäkt om cirka 2,6 MSEK.
     
  • Den 25 juli 2023 meddelade SolidX att Bolaget tecknat ett ramavtal med ett statligt bolag. Ramavtalet avser fem anbudsområden i en offentlig upphandling av IT-konsulttjänster som gäller ett år med option för totalt fyra år. SolidX kommer att ha möjlighet att leverera konsulter inom delområdena Applikationsexperter, Systemutvecklare, Tekniker Lösningsexpert/arkitekt och kravanalytiker. Upphandlingen har ett maximalt avtalsvärde om cirka 40 miljoner kronor för SolidX och en takvolym om 25 000 timmar där SolidX har tilldelats avtal med rangordning 1 av totalt 3 som skrivit kontrakt. Avtalet omfattar en inledande period om ett år med möjlighet till förlängning med ytterligare tre år till. Sammanlagt har sex IT-leverantörer konkurrerat om dessa anbudsområden varpå SolidX tilldelats första plats på samtliga anbudsområden som SolidX ansökte om. Upphandlingen har ett sammanlagt maximalt ordervärde om cirka 40 miljoner kronor och en takvolym om 25 000 timmar som kommer fördelas på dessa fyra år.

Väsentliga händelser andra kvartalet

  • Den 25 augusti 2023 offentliggjorde SolidX  årsredovisning för perioden maj 2022-april 2023.
     
  • Den 4 september meddelade SolidX att Bolaget blivit Kvalificerade som leverantör till Domstolsverket och Värmdö kommun till ett uppskattat värde på totalt 280 miljoner.
     
  • Den 4 oktober meddelade SolidX att Bolaget  blivit utnämnt till Gasellföretag 2023 av Dagens Industri, för andra året i rad.
     
  • Den 20 oktober meddelade SolidX att Bolaget ingår avsiktsförklaring avseende förvärv av Utvecklarbolaget AB och Utvecklarbolaget Backend Stockholm AB till en köpeskilling om 35 MSEK.
     
  • Den 25 oktober meddelade SolidX att Bolaget utser Mangold Fondkommission AB till likviditetsgarant för bolagets aktier noterade på Spotlight Stock Market.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • Den 7:e December SolidX att Bolaget ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna av Utvecklarbolaget Stockholm AB och Utvecklarbolaget Backend Stockholm AB (tillsammans ”Utvecklarbolaget”) avseende förvärvet av samtliga aktier i Utvecklarbolaget i enlighet med den avsiktsförklaring som kommunicerades genom pressmeddelande den 20 oktober 2023.

För mer information om SolidX, vänligen kontakta:

Filip Alexanderson, koncern-VD

Telefon: +46 (0) 70- 621 53 27

E-post: filip.a@solidx.se   

Om SolidX

SolidX AB är ett konsultbolag, bildat 2001, med fokus på IT och digitalisering och verkar som kompetens- och resursförstärkning hos SolidX kunder. SolidX ingår i en koncern och har i dagsläget tre dotterbolag, SolidX Care, SolidX APS och Sekel AB. Genom att erbjuda sina konsulter mer fördelaktiga villkor än andra konkurrerande konsultbolag, har SolidXskapat en verksamhet som omfattas av en stadig tillväxttakt, låg personalomsättning och en bred kundbas. SolidX:s koncept och vision innefattar att vara den bästa arbetsgivaren och det självklara valet för konsulter. Detta innebär att vara en nytänkande arbetsgivare som ger mer åt den enskilda konsulten, med utgångspunkt i konsulternas egna önskemål och idéer. Visionen är att erbjuda konsulterna obegränsad kompetensutveckling, frihet och flexibilitet, en attraktiv lönemodell och full transparens.

Datum 2023-12-11, kl 09:58
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!