SolidX AB ingår avsiktsförklaring avseende förvärv av Utvecklarbolaget AB och Utvecklarbolaget Backend Stockholm AB till en köpeskilling om 35 MSEK.

REG

Förvärvet

Förvärvet av Utvecklarbolaget (”Förvärvet”) innebär att SolidX får en betydligt starkare position i Stockholm och därmed en förlängd arm för att kunna accelerera tillväxten även där. Förvärvet innebär en fördubbling av SolidX historiska rörelseresultat samt en ökning av koncernens omsättning med cirka 50 procent. Utvecklarbolaget kommer initialt att drivas vidare under samma varumärke och ledning som tidigare, med planer om en successiv operativ integrering i koncernen, där befintliga nyckelpersoner från de förvärvade verksamheterna kommer vara en viktig del på resan.

SolidX bedömer vidare att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på koncernens resultat under kommande verksamhetsåret 2023/2024.

SolidX Koncern-VD Filip Alexanderson kommentar:

Det här känns som ett naturligt steg att ta, som kommer gynna oss både på kort och lång sikt. Vi ser fram emot att inom kort kunna hälsa alla nya kollegor från Utvecklarbolaget välkomna ombord. Tillsammans kommer vi ha möjlighet att serva kunder i hela Sverige. Våra företagskulturer stämmer väl överens och vi delar tanken om att alltid sätta konsulten i centrum. Vi ser fram emot att tillsammans bli en ännu viktigare partner till både befintliga och nya kunder i Stockholm. Genom att kombinera Utvecklarbolagets seniora kompetens och starka marknadsposition med SolidX befintliga affärsmodell blir vårt kunderbjudande ännu mer relevant, säger Filip Alexanderson, Koncern-VD och huvudägare SolidX.

Utvecklarbolaget VD Emanuel Fratini kommentar:

Ett samgående med SolidX är helt rätt i tiden för Utvecklarbolaget. Båda företagen har en modern syn på konsultmarknaden med konsulten i fokus och vi ser tydliga synergier mellan bolagen. Vi är entusiastiska inför nya möjligheter detta samgående innebär för både våra kunder och konsulter. Vi kommer fortsätta leverera seniora konsulter och stå för ett nytänkande i branschen. Gemensamt kommer vi bli en starkare aktör och vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med SolidX säger Emanuel Fratini VD, Utvecklarbolaget.

Köpeskilling

Transaktionen avses ske till en köpeskilling om 35,0 MSEK på kassa- och skuldfri basis. Köpeskillingen är fördelad på en kontant betalning om 10,0 MSEK samt aktier i SolidX till ett värde av 25,0 MSEK. Teckningskursen för vederlagsaktierna ska motsvara den volymvägda genomsnittskursen i SolidX aktie på Spotlight Stock Market under tio (10) handelsdagar närmast före ingåendet av aktieöverlåtelseavtalet.

Transaktionen är villkorad av SolidX genomförande av en tillfredställande due diligence av Utvecklarbolaget samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Detaljerna för aktieöverlåtelseavtalet kommer att förhandlas fram mellan parterna i samråd med finansiella och legala rådgivare. De nyemitterade aktierna i SolidX kommer att vara under en inlåsningseffekt genom så kallade lock-up, där 32% av de nyemitterade aktierna är inlåsta över 12 månader, 34% över 24 månader och 34% över 36 månader. Aktieöverlåtelseavtal samt tillträde är planerat till Q4 2023.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB agerar finansiell rådgivare till SolidX i samband med förvärvet.

För mer information om SolidX, vänligen kontakta:

Filip Alexanderson, Koncern-VD filip.a@solidx.se +46706215327

Viktig information

Denna information är sådan information som SolidX är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande av ovanstående kontaktperson den 20 oktober 2023 kl. 12.00 CEST.

Om SolidX

SolidX AB är ett konsultbolag, bildat 2001, med fokus på IT och digitalisering och verkar som kompetens- och resursförstärkning hos SolidX kunder. SolidX ingår i en koncern och har i dagsläget tre dotterbolag, SolidX Care, SolidX APS och Sekel AB. Genom att erbjuda sina konsulter mer fördelaktiga villkor än andra konkurrerande konsultbolag, har SolidX skapat en verksamhet som omfattas av en stadig tillväxttakt, låg personalomsättning och en bred kundbas. SolidX koncept och vision innefattar att vara den bästa arbetsgivaren och det självklara valet för konsulter. Detta innebär att vara en nytänkande arbetsgivare som ger mer åt den enskilda konsulten, med utgångspunkt i konsulternas egna önskemål och idéer. Visionen är att erbjuda konsulterna obegränsad kompetensutveckling, frihet och flexibilitet, en attraktiv lönemodell och full transparens.

Datum 2023-10-20, kl 12:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!