SinterCast anlitar Aktiespararna för betalanalys

Pressmeddelande
För omedelbar distribution

[Stockholm, 5 april 2024] – SinterCast meddelar valet av Aktiespararna, Sveriges största oberoende medlemsorganisation för aktieägare, som ny analytiker för utförande av uppdragsanalys. I samband med utnämningen har Aktiespararna idag publicerat sin initieringsanalys. Den omfattande rapporten på 29 sidor har distribuerats till mer än 70 000 medlemmar hos Aktiespararna och finns tillgänglig på Aktiespararnas webbplats: www.aktiespararna.se/. Den svenska initieringsanalysen finns även tillgänglig på SinterCasts webbplats: www.sintercast.com. En inofficiell engelsk översättning kommer även att finnas tillgänglig inom kort.
 
Initieringsanalysen ger ett positivt omdöme av SinterCast och dess tillväxtmöjligheter. Faktiskt rankade Analysguidens analyschef, Mikael Näslund, SinterCast som den främsta investeringsmöjligheten bland börsnoterade svenska företag utifrån bästa kombinerade kriterier för undervärderad aktie och hög lönsamhet. Initieringsanalysen drar slutsatsen att det huvudsakliga prognosscenariot motiverar en aktiekurs på 150 kronor per aktie, vilket representerar en värdering på 50 % över dagens aktiekursen.
 
Servicen som tillhandahålls av Aktiespararna kommer att inkludera publicerade analytikerrapporter efter varje kvartalsrapport samt investerarpresentationer vid Aktiespararnas investerardagar. Datumen för SinterCasts presentationstillfällen under 2024 har fastställts till den 11 juni och den 26 november.
 
"Efter vår senaste presentation som inbjuden gäst vid Aktiespararnas investerarevenemang i september 2023, är vi glada att introducera Aktiespararna som en ny oberoende analytiker. Tillsammans med den bevakning som tillhandahålls av ABG Sundal Collier och via andra finansiella publikationer utökar tillägget av Aktiespararna vår räckvidd och vår förmåga att öka medvetenheten om vår goda berättelse" sade Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Precis som med rapporterna som publiceras av ABG, är rapporterna som publiceras av Aktiespararna oberoende sammanställda. SinterCast har ingen påverkan över innehållet och rapporterna bör inte ses som investeringsråd från SinterCast".
 
För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd och Koncernchef
Tel:  +44 771 002 6342
e-post: steve.dawson@sintercast.com

Aktiespararna grundades 1966 och är den största oberoende medlemsorganisationen för aktieägare i Sverige. Föreningen strävar efter att göra aktieägande tillgängligt för alla individer genom att förenkla det komplicerade, avlägsna höga avgifter samt göra det säkrare att handla med aktier. Utbildning och rådgivning har alltid varit kärnvärden för organisationen, genom publiceringen av Aktiespararen som har vuxit till att bli en av Sveriges ledande aktie-och fondmagasin. För mer information: www.aktiespararna.se
 
SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). CGI-egenskaperna möjliggör förbättrade transportlösningar, ökad effektivitet och minskade koldioxidutsläpp i personvagnar, tunga fordon och inom industriell kraft. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®, för att förbättra produktionseffektivitet och spårbarhet 4.0 inom flera olika applikationer. SinterCast har 57 installationer i 13 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com
 
SLUT

Datum 2024-04-05, kl 10:41
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!