Smart High Tech: Utvecklingsorder från AMD

REG

Smart High Tech har erhållit en order från Advanced Micro Devices inc. USA, AMD, för att anpassa Smart High Techs Thermal Interface Material (TIM) till AMD:s kraftfulla processorer. Värdet av ordern är inte så betydande i pengar men däremot affärsmässigt då det avser modifieringskostnader för bolagets GT-TIM® för specifik optimering till AMD:s produkter.

Smart High Tech kommer att designa, modifiera, och tillsammans med AMD validera specialanpassade GT-TIM® för optimering av termisk prestanda och tillförlitlighet, främst för AMD:s processortester men även dess produkter.

AMD:s tekniska prestandatester har visat att Smart High Tech:s GT-TIM® är det material som överlägset bäst klarar värmeledningen vid test av chiptillverkarens mest kraftfulla produkter. Målet med samverkan är att tillsammans optimera Smart High Techs GT-TIM® till AMD:s testapplikationer.

Detta samarbete stärker Smart High Techs förmåga att erbjuda skräddarsydda termiska lösningar för halvledarindustrin och bidrar till marknadsledande totallösningar inom elektronikkylning.

"Vi är glada över detta samarbete med AMD. Det visar vår ledande position inom Thermal Management och stärker vårt arbete med att tillhandahålla avancerade termiska lösningar. Tillsammans med AMD ser vi fram emot att forma framtidens kyllösningar för kraftfulla processorer", säger Lars Almhem, VD på Smart High Tech.

För mer information om SHT Smart High-Tech AB, vänligen kontakta:

VD Lars Almhem

+46 704 180 000

lars.almhem@smarthightech.com

Denna information är sådan information som SHT Smart High-Tech AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 19 december 2023.

Kort om SHT Smart High-Tech AB

SMART HIGH TECH är genom den patenterade produkten GT-TIM® utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat "Thermal Interface Material", TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

Visionen för SMART HIGH TECH är att bli en globalt ledande leverantör i världen av nanobaserade material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Detta ska ske genom hög grad av automation i kombination med ett unikt och patenterat grafenförstärkt kylmaterial. SMART HIGH TECH har tillverkningsenheter av sin GT-TIM® produkt i Göteborg, Sverige, samt i Shanghai, Kina, med försäljning till företag och konsument inom elektronikbranschen på en global marknad.

Datum 2023-12-19, kl 08:50
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!