Smart High Tech: Uppdateringar marknads- och affärsaktiviteter

Smart High Tech har sedan sommaren intensifierat tidigare diskussioner med både potentiella kunder och samarbetspartners. Genom tester i kundernas miljö har teknologin validerats och Smart High Tech har givits möjlighet att diskutera förutsättningar för att bli leverantör av kylgränssnittsmaterial till några av världen största processor- och chiptillverkare. Bolaget förbereder sig nu för investeringar för ökad produktionskapacitet och skalbarhet i tillverkningsprocessen.

International Microelectronics Assembly & Packaging Society (IMAPS), San Diego.

Bolaget deltog och hade en monter på IMAPS som årligen förrättar en konferens med föreläsningar och utställningar där leverantörer kan presentera sina företag och produkter. Detta år riktades ett unikt fokus mot Smart High Tech genom det prestigefyllda priset "William D. Ashman - John A. Wagnon Technical Achievement Award" som tilldelades Bolagets grundare prof. Johan Liu för sina betydande bidrag till mikroelektronikindustrins utveckling (se även PM 20231006). Detta pris gav stort gensvar både under konferensen såväl som i IMAPS globala nätverk av beslutsfattare och potentiella kunder.

Tekniskt godkännande ger förutsättningar att bli leverantör.

I samband med IMAPS i USA, besöktes ett flertal potentiella kunder och partners. Flera av mötena var uppföljning från tidigare där tiden ägnades åt diskussioner kring kundspecifika produktanpassningar och tillverkningsprocesser. Smart High Tech presenterade flera lösningar där ett urval fått godkänt för slututförande och därigenom övergått till kundens inköpsprocess för upphandling. För övriga, främst kundanpassade lösningar, kvarstår visst arbete där Bolaget förväntar godkännande inom en snar framtid.

Resultaten av de tekniska testerna har varit genomgående goda och bekräftar Smart High Techs fördelar för elektronikkylning och energioptimering. Med en tidigare oprövad teknologi är tekniskt godkännande avgörande för att kunna bli leverantör. Genom att godkännande erhållits för några applikationer, och fler godkännanden förväntas framöver, skapas förutsättningar för kommersiella diskussioner och order om serietillverkning.

Samarbetspartners för att nå de största globala kunderna.

Slutkunderna för Smart High Techs produkter är i flera fall några av världens största företag inom tillverkning av elektronik, processorer och andra applikationer med behov av kylning. Kraven för att bli leverantör till dessa bolag är mycket höga och Smart High Tech är därför, som tidigare aviserats, i dialog med tre olika potentiella partners för att kunna garantera kundens krav på kapacitet och kvalitet. Dessa partners är etablerade materialföretag med hög kunskap och erfarenhet av tillverkning samt av att agera leverantör till slutkunderna.

Genom att samtliga tre testat, utvärderat och godkänt Smart High Techs GT-TIM® med mycket goda resultat, har de uttryckt ambition av samverkan även kring försäljning av GT-TIM®  till deras egna globala kundnätverk samt investeringar i Bolaget.

Smart High Tech ges genom dessa partners möjlighet att skala upp sin affär och nå fler globala kunder snabbare. Genom eventuella partnerskap ges möjlighet till samverkan avseende investeringar och en access till etablerad global marknad, vilket nu diskuteras och hoppas slutföras under hösten 2023.

"Det har varit några intensiva veckor med positiv respons, bra framdrift i kundernas interna beslutsprocesser samt lovande diskussioner med potentiella partners som alla uttryckt ambition till samverkan kring försäljning och investeringar. Genom dessa positiva signaler förbereder vi oss nu för att öka investeringarna i produktionskapacitet och skalbarhet i tillverkningsledet för att möta de volymer och pris som efterfrågas", säger Lars Almhem, VD på Smart High Tech.

För mer information om SHT Smart High-Tech AB, vänligen kontakta:

VD Lars Almhem                                                                

+46 70 418 00 00                                                              

lars.almhem@smarthightech.com

Kort om SHT Smart High-Tech AB

SMART HIGH TECH är genom den patenterade produkten GT-TIM® utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat "Thermal Interface Material", TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

Visionen för SMART HIGH TECH är att bli en globalt ledande leverantör i världen av nanobaserade material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Detta ska ske genom hög grad av automation i kombination med ett unikt och patenterat grafenförstärkt kylmaterial. SMART HIGH TECH har tillverkningsenheter av sin GT-TIM® produkt i Göteborg, Sverige, samt i Shanghai, Kina, med försäljning till företag och konsument inom elektronikbranschen på en global marknad.

Datum 2023-10-10, kl 13:04
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!