Smart High-Tech: Lanserar ny produkt "Soft Pad" inom kärnproduktsortiment: Grafenförstärkt Thermal Interface Material (GT-TIM®)

Smart High-Tech har tagit fram en ny produkt "Soft Pad" inom bolagets kärnproduktsortiment: Grafenförstärkt Thermal Interface Material (GT-TIM®) efter intensivt forsknings- och utvecklingsarbete. Denna "Soft Pad" -produkt som betecknas GT-70SPRO kommer att lanseras genom att bolaget under våren deltar i en rad marknadsföringsaktiviteter så som IEEE ECTC konferens- och mässa i USA och IMAPS/IEEE Nordpac konferens- och mässa i Norge, samt i IEEE ICEPT konferens- och mässa i Kina. Parallellt bearbetas ett antal utvalda kunder som redan efterfrågat dessa utvecklade produktegenskaper. ECTC Konferensen/mässan är det största arrangemanget i USA och brukar locka minst 1500 besökare varje år inom elektronikbyggsättsbranschen. IEEE ICEPT Konferensen/mässan är motsvarande arrangemang i Kina med ca 600 deltagare varje år. Produkten kommer att lanseras samtidigt av moderbolaget Smart High-Tech och dotterbolaget Ruixi i Kina.

Utvecklingsarbetet har skett i nära samarbete med potentiella och redan betalande kunder inom bl.a 5G och fordonselektronik. Dessa kunder ställer extremt höga krav på tillförlitlighet samt robusthet i termisk och mekanisk prestanda. Produkten karaktäriseras av extrem mjukhet, god återfjädring samt hög mekanisk och termisk prestanda.

"Det är oerhört viktigt att vi ständigt förbättrar vårt produktsortiment för att möta marknadens ständigt ökande krav på bättre kylningsförmåga men med bibehållen mekanisk prestanda av thermal pads. Våra team i Sverige och Kina har med hög hastighet och precision i arbetet åter flyttat gränserna till vad som är tekniskt möjligt. Vår nya "Soft Pad" uppfyller många av de mycket utmanande krav som ställts i de förfrågningar som kommit från ledande techföretag då det gäller att applicera dem i deras volymprodukter, vilket gör att jag har stora förhoppningar på vår nya produkt", säger Lars Almhem, VD på Smart High-Tech.

För mer information om SHT Smart High-Tech AB, vänligen kontakta:

VD Lars Almhem                                                                

+46 70 418 00 00                                                              

lars.almhem@smarthightech.com

Kort om SHT Smart High-Tech AB

SMART HIGH-TECH har genom den patenterade produkten GT-TIM® utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat "Thermal Interface Material", TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

Visionen för SMART HIGH-TECH är att bli en globalt ledande leverantör i världen av nanobaserade material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Detta ska ske genom hög grad av automation i kombination med ett unikt och patenterat grafenförstärkt kylmaterial. SMART HIGH-TECH har tillverkning av sin GT-produkt såväl i Göteborg som i Kina som säljs till företag inom elektronikbranschen.

Datum 2023-04-03, kl 14:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!