Seamless Distribution Systems

SDS AB nyttjar möjlighet att skjuta på räntebetalning om 6,4 MSEK på obligationslånet för november

REG

SDS omförhandlade nyligen sitt obligationslån. Som en del av denna omförhandling fick SDS möjlighet att skjuta på tre räntebetalningar under 2023. Som en följd av detta har SDS valt att skjuta upp räntebetalningen om 6,4 MSEK som skulle förfallit till betalning 6 november 2023. Ett räntepåslag om 2% löper under ränteperioden för den del som skjuts upp. Uppskjutandet av räntebetalningen görs i enlighet med de omförhandlade obligationsvillkoren daterade 11 april 2023.

I takt med att bolagets återkommande intäkter ökar så närmar sig bolaget sitt mål att de återkommande intäkterna ska täcka bolagets fasta kostnader. Detta kommer att minska osäkerheten för bolagets kassagenerering över tid. Detta i kombination med att de flesta större försenade projekt nu är avslutade, så ser bolagets 12 månaders prognos för likviditeten god ut.

För mer information kontakta:

Martin Schedin

Chief Financial Officer

+46 70 438 14 42

martin.schedin@seamless.se

OM SDS
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar.

SDS har cirka 288 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Företagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. info@fnca.se

Datum 2023-10-20, kl 10:00
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!