Seamless Distribution Systems

Bokslutskommuniké för perioden 1 januari - 31 december 2023

MAR

Oktober - December

  • Nettoomsättningen uppgick till 58,4 (37,4) MSEK, en ökning med 56,1% jämfört med samma period föregående år.
  • EBITDA-resultatet uppgick till 16,1 (-34,1) MSEK, en ökning med 147,0% jämfört med samma period föregående år.
  • EBITDA-marginalen uppgick till 27,5% (-91,2%).
  • Resultat efter skatt uppgick till -3,0 (-65,9) MSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,20 (-6,30) SEK.
  • Periodens kassaflöde uppgick till -9,5 (-2,8) MSEK.

 

Januari - December

  • Nettoomsättningen uppgick till 264,7 (245,4) MSEK, en ökning med 7,9% jämfört med samma period föregående år.
  • EBITDA-resultatet uppgick till 62,0 (9,8) MSEK, en ökning med 532,5% jämfört med samma period föregående år.
  • EBITDA-marginalen uppgick till 23,4% (4,0%).
  • Resultat efter skatt uppgick till -16,0 (-75,4) MSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -1,25 (-7,30) SEK.
  • Periodens kassaflöde uppgick till -4,1 (-10,6) MSEK.

 

VD-kommentar:

Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet till våra kunder, våra aktieägare och, viktigast av allt, våra anställda för deras fortsatta stöd under det som har varit ett tufft år där vi obevekligt fokuserat på att återuppbygga vår affärsmodell för lönsam och kassa-genererande tillväxt.

Även om vi har gjort stora framsteg är detta ingen lätt uppgift. Under fjärde kvartalet uppgick intäkterna till 58,4 (37,4) MSEK, med EBITDA på 16,1 (-34,1) MSEK. Det resulterar i att vi avslutar år 2023 med en omsättning på 264,7 (245,4) MSEK och EBITDA på 62,0 (9,8) MSEK. Vi fortsätter att förbättra effektiviteten och noggrannheten i våra leveranser, trots att vårt ökade fokus på prissättning och kostnader i nya avtal har bromsat in orderingången under året och påverkat våra siffror.

När vi arbetar oss igenom de sista stadierna av vår transformation är det verkligen glädjande att se hur nettoomsättningen för vår kärnverksamhet (exklusive SDD) växte från 161 MSEK till 208 MSEK under 2023 jämfört med föregående år; med tydliga förbättringar av EBITDA%, drivna av ökande återkommande intäkter och större kostnadseffektivitet. Den nyligen vunna ordern, värd 8,8 MSEK från en kund i Oman, är ytterligare ett bevis på vår omvandling mot lägre projektrelaterad risk, högre och mer förutsägbara marginaler, samt stärkta kassaflöden. Jag har också höga förväntningar på att vi under 2024 kommer att öka takten i att omvandla försäljningsmöjligheter till vunna order. Vårt nyligen annonserade partnerskap med Emida Technologies kommer att öppna upp möjligheter för ytterligare tillväxt inom både projektbaserade och återkommande intäkter - en tillväxt som bör möjliggöra för vår solida EBITDA-marginal att föra oss tillbaka till nettovinst.

Emida Technologies verkar inom samma branschsegment som oss, men med en mer begränsad portfölj och geografisk närvaro. För närvarande är Emida mycket starka i Latinamerika, där vi i nuläget saknar en betydande närvaro, och de ser möjligheter att dra nytta av styrkan i vår produktportfölj för att driva ökad försäljning med sin befintliga kundbas, samt att bryta sig in på nya kunder. När jag anslöt mig till SDS för över ett halvår sedan lovade jag att SDS skulle etablera sig i Sydamerika och detta samarbete kommer att ta oss dit.

Slutligen vill jag tacka våra aktieägare för att de har stöttat oss med extra kapital under 2023. Vi avser att återbetala förtroendet genom att leverera ett 2024 med tillräcklig kassa- och marginalgenerering för att, på ett sådant sätt att företagets vinster kommer att gynna aktieägarna, sätta oss i en god position inför refinansieringen av obligationen 2025. Förhoppningsvis kommer vi också att få stöd av fallande räntor under året.

Sammanfattningsvis är vi medvetna om de utmaningar som ligger framför oss, men vi är fast beslutna att fortsätta våra ansträngningar för att stärka vårt företag och uppnå våra långsiktiga mål om lönsam och kassa-genererande tillväxt.

Eddy Cojulun
VD, Seamless Distribution Systems AB

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
martin.schedin@seamless.se

Denna information är sådan information som Seamless Distribution Systems AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 15 februari 2024 kl. 08.00 CET.

OM SDS
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS- lösningar.

SDS har cirka 275 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

SDS aktie är noterad på Nordic SME på Nordic Growth Market.

Datum 2024-02-15, kl 08:00
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!