Kommuniké från årsstämma i Seafire AB (publ) den 24 april 2024

MARKN.

Vid årsstämma i Seafire AB (publ), org.nr. 556540-7615, den 24 april 2024 fattades huvudsakligen följande beslut i enlighet med styrelsens respektive valberedningens förslag:

  • Resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2023 fastställdes.
  • Godkändes förslaget att ingen utdelning ges för räkenskapsåret 2023 och att ansamlade medel balanseras i ny räkning.
  • Styrelsens ledamöter och verkställande direktör beviljades ansvarsfrihet för deras förvaltning under räkenskapsåret 2023.
  • Styrelsearvode ska utgå med 220 000 SEK till styrelsens ordförande och med 165 000 SEK till envar övrig styrelseledamot som inte är anställd i koncernen. Därutöver beslutades att 55 000 kronor ska utgå till den styrelseledamot som är ordförande och 33 000 kronor ska utgå till var och en av de styrelseledamöter som i övrigt ingår i revisionsutskott och ersättningsutskott som inrättas av styrelsen. Arvode till revisor ska utgå enligt löpande godkänd räkning.
  • Anders Hillerborg, Marcus Söderberg och Stina Wollenius omvaldes till styrelseledamöter. Sonny Mirborn valdes till ny styrelseledamot. Anders Hillerborg valdes till styrelseordförande.
  • Val av PwC som revisor med Fredrik Göransson som huvudansvarig revisor.
  • Styrelsen bemyndigades att längst intill nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, vid ett eller flera tillfällen besluta om emission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner som innebär utgivande av, konvertering till eller nyteckning av högst det antal aktier som medges enligt Bolagets bolagsordning vid tiden för emissionen. Betalning får ske kontant och/eller med bestämmelse om apport eller kvittning eller i övrigt med villkor. Bemyndigandet ska främst användas för att ägandet i Bolaget ska kunna spridas eller för genomförande av förvärv eller finansiering. Villkoren ska vara marknadsmässiga.

Stockholm 24 april 2024

Styrelsen

Datum 2024-04-24, kl 16:22
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!