Scandinavian Enviro Systems

Enviros återvunna olja och kimrök får förnyad hållbarhetscertifiering enligt ISCC

Enviros återvunna kimrök.

Det är andra gången som den återvunna kimröken och oljan från anläggningen i Åsensbruk  erhåller en förnyad certifiering i enlighet med ISCC, International Sustainability & Carbon Certification. Den första certifieringen erhölls i september 2021 och innebar att Enviro blev först i världen med att erhålla en certifiering enligt ISCC för återvunnen kimrök.

En certifiering i enlighet med ISCC innebär en objektiv och standardiserad beräkning av utsläppen av klimatpåverkande koldioxid. Enligt ISCC-certifieringen ger ett användande av återvunnen kimrök från Åsensbruk, jämfört med nyttjande av motsvarande mängd jungfrulig kimrök, en minskning av koldioxidutsläppen med hela 93 procent. Den standardiserade beräkningen av utsläppen ger Enviros kunder möjlighet att objektivt bedöma miljönyttan av att använda Enviros återvunna råvaror vilket i sin tur ger ett högre kommersiellt värde på råvarorna.

Certifieringen av oljan innebär, så som bolaget tidigare meddelat, att den i enlighet med EU:s massbalansperspektiv via ISCC-certifieringen kan kommersialiseras av bränsleproducenter som 100% förnybar.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, thomas.sorensson@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com

Mangold Fondkommission AB är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Frihamnen 16B, 417 70 Göteborg
info@envirosystems.se
envirosystems.se

Datum 2023-09-08, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!