Scandinavian ChemoTech

Scandinavian ChemoTech publicerar intervju med nytillträdde styrelseordföranden Robin Sukhia

Intervjun finns att se på https://youtu.be/y04w3huDTmI och transkriberad nedan.

Med mig. Idag har jag Robin Sukhia som den 16 maj valdes till ny styrelseordförande för Scandinavian Chemotech. Välkommen Robin!

-Tack så mycket kul att vara här!

Jag tänkte jag skulle ställa några korta frågor till dig för att höra hur du ser på bolagets potential och styrelsearbetet framåt. Men innan vi går in på frågorna får du gärna presentera dig själv kort.

- Robin Sukhia heter jag, generalsekreterare och VD i min dagliga roll på Sweden India Business Council där jag kom i kontakt med Mohan, ChemoTechs VD och grundare. Vi träffades för ett antal år sedan på en delegation och jag föll pladask för bolaget kan man säga. Innan dess jobbade jag tio år inom riskkapitalbranschen som investeringsansvarig på ett VC-bolag. Jag har ganska lång erfarenhet av att arbeta med småbolag, framför allt att ta dem ut i världen.

Som ny ordförande nu. Vad är det som lockar dig med ChemoTech?

- Det är flera saker som går hand i hand. Det ena är att det är en väldigt unik teknik med en fantastisk patentfamilj och att den är anpassad till en realitet var några av de grejerna som jag föll för från början. Det är en väldigt modern produkt som man kan ta över hela världen; den är portabel och passar bra, inte bara för Indien, utan för hela världen, även i Sverige. Att den var framtagen på det sättet tyckte jag var väldigt intressant. Även affärsmodellen är smart och vinstinriktad.

- Sen så är ju såklart faktumet att den passar ju lika bra för människor som för djur fantastiskt. Blickar man framåt lite så passar ju TSE-teknologin väldigt bra tillsammans med immunoterapi. Det kommer skapa helt ny behandling för världen. Sist men inte minst, det faktum att man inte får några bieffekter med vår TSE teknologi samtidigt som att man har en 1000 gånger högre effekt borde intressera varenda läkare och patient som arbetar med eller går igenom en cancerbehandling.

Om jag får din syn på bolagets potential framöver.

- Jag tycker vi har lagt en väldigt stark strategi framåt och vi har arbetat intensivt på den under senaste året.  Dels för att säkra upp de befintliga kunderna som vi har, dels för att säkra upp nya kunder. Men även då ta fram de här kliniska resultaten som vi arbetar med framförallt på AIIMS, och göra det på ett bra sätt.

- När man tittar på potentialen framåt så är det klart, de här ytliga tumörerna som vi arbetat på vid det stora Universitetssjukhuset AIIMS i Jodhpur. Det utgör den stora potentialen för humansidan i närtid. Men tittar man framåt så vill ju även de bli en partner till oss. En strategisk partner där man kan ta TSE-teknologin till laparoskopi.

Om vi vänder på myntet. Vad ser de som de största utmaningarna för bolaget?

- Vi har fortfarande en bit kvar och då är ju långtidsfinansiering alltid en utmaning. När vi är ligger på börsen och kurserna går som det går så behöver man hela tiden se över att man har en stabil finansieringsstrategi och det har vi arbetat med också. I övrigt så ser jag att de utmaningar som man kanske hade förut när det kommer ny teknologi, hur marknaden accepterar den osv. Den känslan känner inte jag att vi har idag som vi kanske hade för 2–3 år sedan, utan i dag är acceptansen på en helt annan nivå. Så det tycker jag ska bli spännande.

Om man tittar på vart ditt och ert fokus kommer ligga på i närtid, är det finansieringsbiten som är det stora fokuset eller ligger det någon annanstans?

- Det kommer att vara finansieringsbiten, men också kommerisaliseringsprocessen. Jag tycker kommunikationen varit ganska bra till marknaden tidigare vilka kunder vi har och vilka strategiska kunder vi har.

- Framför allt om man tittar på djursidan i England då med Royal Veterinary Collage och i USA med Florida Wild så har de nästan varit som ambassadörer för oss. Så fokus kommer att vara att se till att få ut produkten via den här typen av kanaler, men då till andra stora kedjor på animalsidan och fokusera på det, men samtidigt fokusera på att få klart de här kliniska studierna på AIIMS och säkerställa att få ut produkten snabbare på den indiska marknaden. Potentialen med ytliga tumörer i Indien är ju jättestor. Vi har då inte ens tittat på andra potentiella områden som vi vet att vi kommer vara duktiga på, utan i dagsläget så skulle man kunna bygga ett helt bolag bara på ytliga tumörer i Indien.

Jag vill gärna få din input på finansieringssidan och hur den idealt skulle se ut, givet framför allt att du har en bakgrund inom VC-branschen. Marknaden där ute är ju ganska utmanande, för att uttrycka sig milt, när det gäller att hitta pengar. Hur ser du på att man idealt skulle finansiera bolaget?

- I en idealvärld så skulle man kunna haft en högre aktiekurs och tagit in betydligt mycket mer pengar. I den världen vi lever i så behöver vi ändå titta på hur mycket pengar som behövs under de kommande 2–3 åren och sen ha en bra plan för att ta in de pengarna under överskådlig tid.

- Vi förstår ju marknaden precis som alla andra, och hur man behöver göra för att säkra oss som är småsparare, jag är ju också en småinvesterare, så vi är väldigt måna om att se till att vi tar in pengar på nivåer som gör att vi kan bygga bolaget vilket är viktigt. Vi är i en fas just nu som är oerhört spännande. Och när vi lyckas sätta denna finansieringstrategi, då kommer det bli en bra resa för oss alla.

Tack så jättemycket för din tid och lycka till med styrelsearbetet framåt.

- Tack så mycket!

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, VD

Tel: +46 (0)10-218 93 00

E-mail: ir@chemotech.se


Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

Datum 2023-06-14, kl 09:42
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!