Scandi Standard undertecknar öppet brev till regeringen om EU:s klimatambitioner

Brevet, som fokuserar på att stärka EU:s klimatambitioner och främja ett konkurrenskraftigt näringsliv, betonar behovet av att EU blir klimatneutralt senast 2040 och fasar ut fossila bränslen inom unionen till samma år. De som skrivit under poängterar vikten av att möta Parisavtalets mål och öka ansträngningarna för att undvika en global uppvärmning på över 1,5 grader.

- En långsiktigt hållbar livsmedelsproduktion är en viktig faktor i kampen mot klimatkrisen och Scandi Standard strävar efter att vara en ledande kraft på området. För oss är det självklart att skriva under brevet, säger Ida Ljungkvist, hållbarhetschef på Scandi Standard.

COP28 och globala ambitioner

I ljuset av FN:s klimatkonferens (COP28) betonar brevet vikten av global ambitionshöjning. Brevet understryker att politiska förutsättningar och incitament, inklusive högt ställda klimatmål och styrmedel, är nödvändiga för att maximera näringslivets bidrag till den gröna omställningen.

Scandi Standard har åtagit sig att minska sina absoluta koldioxidutsläpp inom scope 1 och 2 med 50 % till 2030, med 2021 som basår. Under samma tidsram ska Scandi Standard minskat sina absoluta koldioxidutsläpp inom scope 3 med 50 %.

Datum 2023-12-01, kl 11:14
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!