Scandi Standard (SCST SS) ingår ett avtal om att avyttra sin ägarandel om 51% i Rokkedahl Food

REG

Som ett led i förändringsprocessen för den danska verksamheten har Scandi Standard AB (publ) ingått ett avtal om att avyttra sin majoritetsägarandel i Rokkedahl Food ApS (Rokkedahl Food) till minoritetsägaren Rokkedahl Food Holding A/S, som kontrolleras av Rokkedahl-familjen.

Rokkedahl Food driver ett slakteri i Danmark som är specialiserat på hantering av ekologiska och frigående fåglar. Rokkedahl Foods produkter marknadsförs för närvarande i Danmark av Scandi Standards dotterbolag Danpo A/S. Danpo A/S kommer fortsatt att marknadsföra ekologiska och frigående produkter i Danmark efter transaktionen.

 

Avyttringen kommer att minska komplexiteten och frigöra resurser för att fokusera på den pågående omvandlingen av affärsområdet "Ready to cook" i Danmark. Affären kommer också att göra det möjligt för oss att fortsätta marknadsföra ekologiska och frigående kycklingprodukter till våra kunder i Danmark på ett betydligt mer kapitaleffektivt sätt än idag säger Scandi Standards VD Jonas Tunestål.

 

Affären, som träder i kraft 18 juli 2023, kommer att ha en neutral resultatpåverkan samt minska Scandi Standards räntebärande nettoskuld med cirka 170 miljoner kronor.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Tunestål, VD: +46 10 456 13 00

Henrik Heiberg, Head of M&A, Financing & IR: +47 917 47 724

 

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Scandi Standard AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom ovanstående kontaktpersoners försorg den 18 juli 2023 kl. 12:15.

 

Om Scandi Standard

Scandi Standard är den ledande producenten av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i Norden och Irland. Bolaget producerar, marknadsför och säljer förädlade, kylda och frysta produkter under de välkända varumärkena Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Manor Farm och Naapurin Maalaiskana. I Norge produceras och säljs även ägg. Vi är tillsammans cirka 3000 medarbetare med en årlig omsättning på mer än 12 miljarder kronor. För mer information, vänligen besök www.scandistandard.com

Datum 2023-07-18, kl 12:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!