Sanionas partner AstronauTx erhåller 61 MUSD

Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas fokuserat på upptäckt och utveckling av läkemedel som modulerar jonkanaler, meddelar idag att dess partner, AstronauTx, har avslutat en serie A-finansiering om 61 miljoner dollar för att utveckla nya behandlingar för Alzheimers.

I juli 2023 tillkännagav Saniona ett nytt forskningssamarbete med AstronauTx för Alzheimers. Saniona kan få upp till 1,9 miljarder SEK (177 miljoner USD) i milstolpsbetalningar samt royalties på den globala nettoförsäljningen av produkter från samarbetet. Efter detta samarbete har AstronauTx nu avslutat en serie A-finansiering på 61 miljoner dollar som leds av Novartis Venture Fund. För mer information, gå till www.AstronauTx.Bio.

"Alzheimers och andra neurodegenerativa tillstånd representerar några av de mest förödande utmaningarna för individer, familjer och samhället. Vi är glada över möjligheten att utveckla ett nytt potentiellt behandlingskoncept för Alzheimers i samarbete med AstronauTx, som leds av världsexperter inom neurovetenskap och som nu backas upp av flera ledande globala riskkapitaliser inklusive Novartis Venture Fund, Brandon Capital, Bristol Myers Squibb, EQT Life Sciences (genom LSP Dementia Fund), MPM Capital och Dementia Discovery Fund” säger Thomas Feldthus, vd för Saniona.

Datum 2023-10-09, kl 12:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!