Saniona och Boehringer Ingelheim förlänger forskningssamarbetet med upp till två år

Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas, meddelade idag att det pågående forskningssamarbetet om jonkanaler med Boehringer Ingelheim har förlängts med upp till två år.

“Programmet är för närvarande i stadiet ”hit-to-lead” efter det framgångsrika slutförandet av målvalidering, biblioteksscreening och generering av selektiva träffar med hjälp av Sanionas jonkanalsplattform för upptäckt av läkemedel. Vi ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap med Boehringer Ingelheims forskare, som går ut på att identifiera nya jonkanalmodulatorer för att återställa den kognitiva förmågan hos patienter som lider av kognitiv funktionsnedsättning vid schizofreni”, säger Sanionas Chief Scientific Officer Karin Sandager.

Saniona och Boehringer Ingelheim ingick det pågående forskningssamarbetet 2020. Målet är att identifiera nya behandlingsalternativ för schizofreni med en ny klass av läkemedel som modulerar ett icke offentliggjort CNS-jonkanalmål. Boehringer Ingelheim har exklusiva globala rättigheter att forska, utveckla, tillverka och kommersialisera läkemedel som identifierats genom samarbetet.

Saniona kan komma att erhålla upp till cirka 900 miljoner kronor (76,5 miljoner euro) i milstolpsbetalningar, samt royalty på den globala nettoförsäljningen av produkter från samarbetet.

Därutöver får Saniona forskningsfinansiering under den gemensamma forskningsperioden. Under det första året av förlängningsperioden räknar Saniona med att få forskningsanslag på cirka 12,3 miljoner kronor (1,1 miljoner euro).

Den totala forskningsfinansieringen genom bolagets samarbeten med Boehringer Ingelheim och AstronauTx förväntas därmed öka till cirka 27,3 miljoner kronor (2,4 miljoner euro) på årsbasis.

Datum 2023-12-18, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!