Saniona genomför kvittningsemissionen till Formue Nord

MARKN.

Saniona (OMX: Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas, meddelade idag att Saniona AB (”Saniona” eller ”Bolaget”) nu beslutat om kvittningsemissionen till Formue Nord Fokus A/S (”Formue”) som offentliggjordes den 14 augusti 2023.

Sanionas styrelse har idag, i enlighet med bemyndigandet från årsstämman den 25 maj 2023, beslutad om en riktad emission till Formue av totalt 1 741 301 nya aktier till en teckningskurs om 8,50 kronor per aktie. Formue kommer att erlägga teckningslikviden, totalt cirka 14,8, genom kvittning mot del av det utestående lånebeloppet och förlängningsavgiften som ska erläggas i samband med förlängningen av lånet. För vidare information om villkoren för förlängningen av lånet, vänligen se Sanionas pressrelease från den 14 augusti 2023.

Genom kvittningsemissionen kommer antalet aktier i Saniona att öka med 1 741 301 från 62 385 677 till 64 126 978 och aktiekapitalet kommer att öka med 87 065,05 kronor från 3 119 283,85 till 3 206 348,90 kronor. Kvittningsemissionen medför en utspädning om cirka 2,7%.

Teckningskursen har bestämts baserat på förhandlingar med Formue och motsvarar en rabatt om 6,6% jämfört med stängningskursen för bolagets aktier på Nasdaq Stockholm den 11 augusti 2023. Styrelsen anser därför att teckningskursen är marknadsmässig. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att emissionen görs med anledning av tillägget till låneavtalet mellan Bolaget och Formue. Enligt tilläggsavtalet överenskommer parterna att förfallodagen för lånet ska senareläggas med ett år samtidigt som Bolaget ska återbetala en del av lånet, varvid viss del ska återbetalas kontant och viss del genom kvittning mot nyemitterade aktier. I samband med förlängningen av lånet ska Formue också erhålla en förlängningsavgift som parterna har överenskommit ska kvittas mot nyemitterade aktier. Styrelsen har noga övervägt olika möjligheter för att anskaffa kapital för delbetalningen av lånet och betalningen av förlängningsavgiften. I samband med detta har styrelsen gjort bedömningen att en företrädesemission skulle vara väsentligt mer tidskrävande samt medföra betydligt högre kostnader, huvudsakligen hänförligt till upphandling av garantikonsortium, och en ökad exponering mot potentiell volatilitet på marknaden jämfört med den riktade kvittningsemissionen. Med beaktande av ovanstående har styrelsen gjort bedömningen att en riktad kvittningsemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är det mest fördelaktiga alternativet för Bolaget och Bolagets aktieägare.

Datum 2023-08-15, kl 13:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!