Redwood Pharmas styrelseledamot beskriver marknadsläget och den kommersiella potentialen för RP501 i videointervju

"Vi jobbar nu intensivt och för dialog med ett flertal partners och planen är att så fort vi har fått klartecken på inlämning av CE-märkning kommer vi att konkretisera dessa planer ännu mer", säger Håkan Magnusson, styrelseledamot i Redwood Pharma, i intervjun.

Håkan Magnusson valdes in i Redwood Pharmas styrelse sommaren 2023 och har en gedigen bakgrund från kommersialisering av bland annat läkemedel och medicintekniska produkter. Han har tidigare arbetat som vd på Nordic Service Partner Holding, samt som affärschef/sortimentschef på ICA/Apotek Hjärtat och Apotek Cura samt vd på ACO Hud AB/ Omega Pharma.  

Redwood Pharma arbetar för närvarande med att sammanställa dokumentation inför inlämnandet av en ansökan om CE-märkning. Förutsatt att en CE-märkning kan erhållas under Q1 2025 skulle en lansering på utvalda europeiska marknader kunna inledas före årsskiftet 2025/2026.

RP501 utvecklas för att bli ett effektivt och användarvänligt receptfritt tårersättningsmedel för tillfällig lindring vid ögontorrhet, en sjukdom som drabbar fler än 300 miljoner människor runt om i världen. Resultaten från en klinisk studie visar att RP501 är säker, ger en signifikant terapeutisk effekt redan vid en dosering med 1-2 droppar per dag och är bekväm att använda - egenskaper som konsumenter anser vara de viktigaste parametrarna för en produkt mot ögontorrhet.

Se hela videointervjun via länken nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=au7LVwz1K7A

Datum 2024-05-06, kl 13:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!