Kommuniké från årsstämma 2023 i Reato Group AB (publ)

MARKN.

Årsstämman 2023 i Reato Group AB (publ) har avhållits. Följande huvudsakliga beslut fattades:

Fastställande av resultaträkningar, balansräkningar, disposition avseende bolagets resultat
Årsstämman beslutade att fastställa balansräkning och resultaträkning samt koncernbalansräkning och koncernresultaträkning. Årsstämman beslutade att balansera bolagets förlust i ny räkning.

Ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och verkställande direktören
Årsstämman beslutade att bevilja styrelsens ledamöter och den verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Beslut om antal styrelseledamöter och revisorer
Årsstämman beslutade att styrelsen skall bestå av sex (6) styrelseledamöter utan styrelsesuppleanter, samt att bolaget ska ha en (1) revisor utan suppleant.

Fastställande av styrelse- och revisorsarvoden
Årsstämman beslutade att, för tiden till slutet av nästa årsstämma, ersättning för styrelseuppdragen ska utgå med 175 000 kronor till styrelsens ordförande, och med 125 000 kronor till övriga ordinarie ledamöter som inte är anställda i bolaget.

Beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt av bolaget godkänd räkning.

Val av styrelse och revisor
Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Terje Nesbakken, Bruce Grant, Håkan Gustafsson, Jan Lorensson och Anders Smedsrud samt nyval av Jonatan Raknes. Terje Nesbakken omvaldes som styrelseordförande.

Stämman beslutade vidare att omvälja revisionsbolaget RSM Stockholm AB till revisor, med Robert Hasslund som huvudansvarig revisor.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier, emission av konvertibler och/eller emission av teckningsoptioner. Emission kan ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen på bolagets hemsida www.reatogroup.com.

Datum 2023-06-21, kl 14:21
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!