First Hotels AB publicerar kvartalsrapport för första kvartalet 2024

MAR

Kvartalets höjdpunkter

Ökad nettoomsättning med 5% jämfört med Q1 2023, drivet av vår växande hotellportfölj och ökade franchisetagarintäkter inom First Hotels FranchiseTotalt 130% ökning av koncernens nettoomsättning för perioden
Ökade hyresintäkter med 23 % inom First PropertyBeläggningen ökade med 33 % medan RevPAR ökade med 26 % inom First Operations

En sammanfattning av perioden
Koncernens prestationer under den senaste perioden inkluderar en stadig tillväxt för First Hotels Franchise, vilket avspeglas i en växande hotellportfölj och förbättrad omsättning bland franchisetagare. Dessutom noterades en imponerande ökning av både beläggningsgrad och intäkter för First Operation, drivet av en ökning av antalet gäster och positiva framsteg inom spa-segmentet. Internhyran mellan First Property och First Operation är ändrat, vilket visar en positiv trend i First Property. Internhyran är eliminerad i koncernens resultat.

Koncernen redovisar en ökning med 130 procent i nettoomsättning jämfört med föregående år samma period. Samtidigt har satsningar och investeringar genomförts för att utveckla verksamheten som har påverkat EBITDA negativt jämfört med föregående år samma period. Avvikelsen kan tillskrivas till stor del den nya koncernbildningen och integration av nya verksamheter hänförlig till ökade personalkostnader, kostnad per sålt rum, övriga lokalkostnader samt advokatkostnader.

Väsentliga händelser under perioden

  • Den 29 februari 2024 beslutade stämman enhetligt att ändra bolagets företagsnamn från "Reato Group AB (publ)" till "First Hotels AB (publ)."

Väsentliga händelser efter perioden

  • Hotell Stockholm North tecknade avtal med First Hotels i maj 2024, och blev därmed kedjans sjätte hotell i Stockholmsregionen.

Första kvartalet 2024 i sammandrag för koncernen

TSEK2024
1jan-31mar
2023
1jan-31mar
∆%
Nettoomsättning18 4588 027+130%
Justerat EBITDA-101-869+88%
(Justerat mot extraordinära kostnader)+1 931+538
Rörelseresultat EBIT-4 469-1 864-140%
Periodens resultat-10 606-2 454-332%
Kassaflöde från löpande verksamhet334-1 070+131%
Fritt kassaflöde4 1731 429+192%
Resultat per aktie (före utspädning), SEK-0,16-0,04-300%
Resultat per aktie (efter utspädning), SEK-0,16-0,04-300%

Kommentar av Thomas Gillespie, verkställande direktör
Jag är stolt över att kunna presentera vårt resultat för första kvartalet 2024, som visar på kontinuerlig omsättningsväxt och betydande strategiska framsteg.

Vår utveckling under denna period understryker vår styrka och förmåga att leverera värdeskapande till våra investerare. First Hotels Franchise har uppnått en stabil tillväxt med en ökande hotellportfölj och förbättrad omsättning hos våra franchisetagare. Vårt lojalitetsprogram, First Member, hade en kraftig tillväxt med en fördubbling av antalet nya medlemmar jämfört med samma period föregående år.

Vi är också glada över att kunna rapportera imponerande ökningar av beläggning och intäkter inom First Operations, drivet av ett ökat antal gäster och en positiv utveckling av vårt fritidsutbud. Våra fastighetsinvesteringar har också visat en betydande positiv utveckling med ökade hyresintäkter jämfört med samma period föregående år.

Perioden visar en ökad nettoomsättning med 5 procent i First Franchise, främst drivet av vår växande hotellportfölj och ökade franchisetagarintäkter. Men även förvärvad tillväxt har visat sig vara en lönsam affär som tillsammans bidrar med 130 procent ökning i vår nettoomsättning för perioden.

Vi är medvetna om säsongsvariationerna i vår bransch och tar hänsyn till detta i vår strategiska planering. Vi fortsätter att stärka vår affärsmodell med fokus på hållbar tillväxt och lönsamhet. Tack för ert fortsatta förtroende och stöd. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa och leverera värde till våra investerare under den kommande tiden.
– Thomas Gillespie, VD

Denna rapport har inte varit föremål för granskning av bolagets revisor.

Datum 2024-05-15, kl 08:15
Källa MFN
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.