RanLOS delårsrapport januari - juni 2023

REG

Hög säljaktivitet och intensifierade kunddialoger
RanLOS har arbetat på bred front med de internationella marknaderna, möjliggjort av samarbetet med återförsäljarna i Japan, Kina, Korea, USA och Europa:

  • Pipelinen har kvalificerats ytterligare och består av flertalet ledande biltillverkare och leverantörer på varje internationell marknad
  • Flertalet demonstrationer har hållits för globala biltillverkare samt Tier 1-bolag
  • RanLOS har bland annat medverkat på utvalda mässor i Shanghai, Nagoya och Michigan

I slutet av perioden fick RanLOS en order från en global biltillverkare i premiumsegmentet. RanLOS kommer att leverera en nyckelfärdig lösning bestående av både hårdvara och mjukvara. Det initiala ordervärdet är 3,8 miljoner kronor. Cirka 40 % är återkommande licensintäkter.

RanLOS noterades framgångsrikt på Nasdaq First North Growth Market i slutet av mars. Noteringsprocessen pågick under Q1 2023:

  • RanLOS publicerade sin Bolagsbeskrivning och erbjudande om att teckna aktier i slutet av februari
  • Affärsvärlden publicerade sin IPO-analys av RanLOS i början av mars, vilken resulterade i noll flaggor
  • Intresset för RanLOS teckning var mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. 218% av emissionen tecknades

I samband med noteringen gjordes en nyemission. Kapitalet från nyemissionen kommer primärt att användas till säljaktiviteter.

VD-kommentar
Vi har ett mycket högt kundintresse för våra produkter och har pågående säljdialoger med ledande aktörer på alla våra fokusmarknader. Potentialen för vår lösning är mycket hög och vi har ett unikt erbjudande på en snabbt växande marknad. Ordern vi fick i juni från en global biltillverkare i premiumsegmentet är den första på den europeiska marknaden och en viktig referens för oss. Den initiala affären är på 3,8 miljoner kronor. Vi ser detta som startskottet på ett flerårigt samarbete med kunden.

I slutet av mars noterades vi på Nasdaq First North Growth Market. Det är ett stort steg på vår tillväxtresa samt en kvalitetsstämpel för oss i våra pågående kunddialoger. Vi har stort kostnadsfokus och håller fast vid lagd affärsplan som kommer att ta oss till kassaflödespositiva i slutet av 2024. För att lyckas med detta behöver vi sälja ett fåtal system. Säljarbetet vi gör nu kommer att ge resultat på sikt. Vi är mycket trygga med den pipeline och de leads vi har arbetat upp. 

Slutord
Potentialen på marknaden för OTA-testning är stor och växer kraftigt. I dagsläget är det endast några få biltillverkare runt om i världen som har investerat i egen mätutrustning för att mäta connectivity. Om några år kommer detta troligen vara standard då mätbehovet ökar konstant.

Vi har en unik position på marknaden. Detta i kombination med en smart kostnadsmodell där vi kan skala upp effektivt med internationella återförsäljare gör att vi har rätt förutsättningar för snabb expansion.

Vi ser fram emot att fortsätta bygga värde för både nya och befintliga aktieägare i RanLOS!

Louice Rosdahl
VD RanLOS

Rapporten i sin helhet, samt tidigare finansiella rapporter, finns på www.ranlos.com

För mer information:
Louice Rosdahl, VD RanLOS AB (publ)
Telefon: +46 73081 99 91
Email: Louice.rosdahl@ranlos.com

 

RanLOS är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Aqurat är bolagets Certified Adviser.

Denna information är sådan information som RanLOS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-08-24 08:30 CET.


Om RanLOS
RanLOS grundades 2016 av professor Per-Simon Kildal (1951-2016), en av de främsta antennexperterna i världen. Professor Kildal grundade även bolagen Gapwaves och Bluetest. Han hade en idé om ett enkelt och kostnadseffektivt mätsystem för testning av antennsystem och connectivity.

Såväl RanLOS hårdvara som mjukvara baseras på flera års forskning och har bland annat validerats i olika Vinnova-projekt med Volvo Cars, AB Volvo, RISE och Lunds universitet. RanLOS produkter är utformade för att testa fordon, basstationer, antenner samt andra uppkopplade enheter och kan testa relevanta standarder som exempelvis 3G, 4G, 5G och wifi.
 

Datum 2023-08-24, kl 08:30
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.