Qbrick tecknar samarbetsavtal med Infront Direkt Studios

Qbrick AB (publ) har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Infront Direkt Studios, som är en fristående del av Nyhetsbyrån Direkt, avseende produktion och distribution av finansiell video. Affären stärker Qbricks erbjudande på marknaden för videotjänster i Sverige inriktade mot börsbolag för kapitalmarknadskommunikation.

Samarbetsavtalet innebär att Qbrick kan leverera en helhetslösning som innehåller planering, produktion och distribution av videobaserad kapitalmarknadsinformation inriktat mot svenska börsbolag. Genom samarbetsavtalet med Infront Direkt Studios kommer Qbricks kunder att erbjudas konkurrenskraftiga priser på en tjänst som produceras i tekniskt förstklassiga studios på Kungsgatan i centrala Stockholm.

En viktig komponent är också att Qbricks kunder i och med detta avtal kan erbjudas etablerade distributionskanaler till investerare via Nyhetsbyrån Direkts och Direkt Studios nätverk. Privata investerare nås bland annat via Nordnet och Avanza/Placera med flera, som sammanlagt har miljoner kunder. Professionella investerare nås via Infront, Sveriges största och Europas tredje största finansterminal som används av banker och mäklare, listade företag och media, med totalt över 20 000 användare i Norden. De nås också via Direkt Studios YouTube-kanal som växer kraftigt och har för närvarande över 37 000 prenumeranter.

Qbrick och Infront Direkt Studios förbereder även videofilmerna som produceras inom ramen för avtalet i de format som kunden föredrar så de kan länkas, mailas och läggas upp på de senaste kanalerna som YouTube Shorts och TikTok.

Flera pilotkunder är igång sedan starten 2022 och fler förväntas knytas upp under 2023.

Mattias Vahlne, Chef för Infront Direkt Studios, kommenterar:
”Behovet av att kommunicera med investerare, marknad och andra beslutsfattare i ett relevant och dynamiskt format är stort. Qbricks plattform, som möjliggör en ny innovativ interaktiv videolösning på börsbolags egna investerarsidor, är något helt unikt som ingen annan på marknaden idag erbjuder. Genom att samarbeta med oss och få tillgång till våra marknadsledande produktionsresurser och distributionskanaler så skapas ett unikt helhetserbjudande. Vi ser fram emot att välkomna flera av Qbricks kunder upp till våra nya studios i centrala Stockholm. ”

Fredrik Fagerlund, VD för Qbrick, kommenterar: 
”Det här samarbetet är en viktig pusselbit i paketering av vår interaktiva videotjänst för användning inom corporate communications och investor relations. Med över 1000 noterade bolag i bara Sverige så är behovet stort att kommunicera med investerare, finansmarknaden och andra beslutsfattare i moderna och dynamiska format som sticker ut. Nu, i samarbete med Infront Direkt, kan vi erbjuda Sveriges i särklass bästa och mest innovativa videotjänst för noterade bolag som vill flytta fram positionerna på aktiemarknaden. Genom detta samarbete kan vi erbjuda kunder en helt unik helhetslösning som gör att allt de i princip behöver göra är att dyka upp.”

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick AB 
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com  
Telefon: +46 76 526 20 38 
 
Om Qbrick 
Qbrick AB (publ) är en leverantör av SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video. Bolaget tillhandahåller en teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar, som till exempel videoshopping. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från fler än ett hundra företagskunder. Qbrick grundades 1999 och koncernen har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME. 
 
För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com 
 
Mentor  
Wildeco

Datum 2023-06-15, kl 10:18
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!