Qbrick tecknar avtal med Icelandair

Qbrick AB (publ) har tecknat avtal med flygbolaget Icelandair. Flygbolaget kommer att använda Qbricks plattform för att skapa och distribuera interaktiv video. Syftet är att öka engagemanget i Icelandairs marknadsföring till slutkund samt till sina partners i resebyråledet. Avtalet gäller initialt 12 månader.

Icelandair är ett ledande flygbolag som erbjuder flyg till, från, via och inom Island. Flygbolaget är verksamt från Island och utnyttjar landets geografiska läge mitt emellan Nordamerika och Europa för att bygga upp ett ständigt växande nätverk av internationella rutter med Island som nav. Icelandair är en del av Icelandair Group som är börsnoterat på Nasdaq Island.

Inom ramen för bolagets satsning på att producera mer rörligt material så kommer Icelandair att använda Qbricks nya tjänst Interact för att enkelt kunna producera och redigera interaktiv video, som sedan engagerar tittare via interaktiva videospelare.

Genom Qbricks plattform kommer Icelandair att även att kunna lagra och distribuera video som bolaget skapar för både marknadsföring mot konsumenter samt mot resebyråer. Den initiala satsningen sker mot den svenska marknaden, med ambition att därefter rullas ut på bolagets övriga marknader globalt, om satsningen slår väl ut.

Affären stärker Qbricks ställning på marknaden för videotjänster inom rese- och flygbranschen.

Christian Häggström, Försäljningschef på Icelandair, kommenterar:
”Det känns både kul och spännande att gå in i ett samarbete med Qbrick. För Icelandair är service ett nyckelord och i en bransch under ständig förändring, så tror vi att en ännu mer interaktiv, och inkluderande upplevelse för våra partners samt slutkunder, är helt rätt i tiden.”

Fredrik Fagerlund, VD för Qbrick, kommenterar: 
”Icelandair är ett starkt varumärke, vars historia kan spåras tillbaka 86 år i tiden. Det är glädjande att de valt just Qbricks videoplattform och ser potentialen i att använda interaktiv video för att engagera, entusiasmera och konvertera sina kunder och partners. Vi hoppas också att detta avtal ska vidare öppna upp nya dörrar för oss inom flyg- och resebranschen, där vi ser stor affärsnytta för kunderna när bolagen nu återhämtar sig efter pandemiåren och behöver investera i kreativ marknadsföring på kundens villkor för att stå ut i mängden.”

Affären har en begränsad inverkan på Qbricks totala finansiella ställning.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick AB 
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com  
Telefon: +46 76 526 20 38 
 
Om Qbrick 
Qbrick AB (publ) är en leverantör av SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video. Bolaget tillhandahåller en teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar, som till exempel videoshopping. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från fler än ett hundra företagskunder. Qbrick grundades 1999 och koncernen har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME. 
 
För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com 

Datum 2023-10-06, kl 10:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!