Qbrick offentliggör slutgiltigt utfall i bolagets övertecknade företrädesemission, beslutar om riktad emission för övertilldelning

MAR

Qbrick AB (publ) ("Qbrick" eller ”Bolaget”) har nu erhållit det slutgiltiga utfallet i Bolagets företrädesemission av aktier (”Företrädesemissionen”), för vilken teckningsperioden avslutades den 21 december 2023. Utfallet visar att 17 641 778 aktier, motsvarande cirka 58,6 procent av Företrädesemissionen tecknats med stöd av teckningsrätter. Därtill har teckningsanmälningar om 15 120 827 aktier, motsvarande cirka 50,2 procent av Företrädesemissionen, mottagits för teckning utan stöd av teckningsrätter. Totalt utgör teckningarna med stöd av teckningsrätter och teckningsanmälningar utan stöd av teckningsrätter cirka 108,8 procent av de erbjudna aktierna. Med anledning av överteckningen i Företrädesemissionen har styrelsen beslutat utnyttja möjligheten till en övertilldelning genom en kompletterande riktad emission om totalt 2 660 201 aktier, motsvarande cirka 0,7 MSEK. Således kommer Bolaget genom Företrädesemissionen och den kompletterande riktade emissionen att tillföras en emissionslikvid om cirka 8,2 MSEK före avdrag för kostnader hänförliga till Företrädesemissionen.

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE OM, ELLER INBJUDAN TILL, ATT FÖRVÄRVA ELLER TECKNA NÅGRA VÄRDEPAPPER I QBRICK AB I NÅGON JURISDIKTION. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Den 27 november 2023 meddelade styrelsen i Qbrick, med stöd av bemyndigande från årsstämman i Bolaget som hölls den 28 april 2023, om en företrädesemission om upp till cirka 7,5 MSEK.

Kompletterande riktad emission
Med anledning av överteckningen i Företrädesemissionen har styrelsen idag beslutat utnyttja möjligheten till en övertilldelning genom en kompletterande riktad emission om totalt 2 660 201 aktier, motsvarande cirka 0,7 MSEK.

Slutgiltigt utfall
Företrädesemissionen omfattade totalt 30 102 404 aktier, varav 17 641 778 aktier, motsvarande cirka 58,6 procent av de erbjudna aktierna, har tecknats med stöd av teckningsrätter. Därtill har teckningsanmälningar om 15 120 827 aktier, motsvarande cirka 50,2 procent av de erbjudna aktierna, mottagits för teckning utan stöd av teckningsrätter. Således är Företrädesemissionen tecknad med stöd av teckningsrätter och teckningsanmälningar utan stöd av teckningsrätter till motsvarande cirka 108,8 procent. Bolaget kommer genom Företrädesemissionen och den kompletterande riktade emissionen således att tillföras cirka 8,2 MSEK före avdrag för kostnader hänförliga till Företrädesemissionen.

Meddelande om tilldelning
Samtliga tecknare som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter kommer att tilldelas aktier i enlighet med de tilldelningsprinciper som anges i det memorandum som offentliggjordes den 6 december 2023. Meddelande om tilldelning till de personer som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter distribueras den 29 december 2023. Tecknade och tilldelade aktier ska betalas kontant inom tre bankdagar i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan som skickas till tecknaren. Tecknare som tecknat aktier via en förvaltare kommer att erhålla meddelande om tilldelning i enlighet med förvaltarens rutiner. Endast de som tilldelas aktier kommer att meddelas.

Antal aktier och aktiekapital
Genom Företrädesemissionen och den kompletterande riktade emissionen kommer Qbricks aktiekapital att öka med 655 252,10 SEK, från 903 072,12 SEK till 1 558 324,22 SEK, och antalet aktier med 32 762 605 aktier, från 45 153 606 aktier till 77 916 211 aktier. Sista dag för handel med betalda tecknade aktier (BTA) förväntas att vara den 19 januari 2024. Handel med de nya aktierna tecknade med och utan teckningsrätter förväntas inledas på NGM Nordic SME omkring vecka 4, 2024.

Rådgivare
G&W Fondkommission agerar finansiell rådgivare till Qbrick i samband med Företrädesemissionen och Aqurat Fondkommission AB är emissionsinstitut.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com
Telefon: +46 76 526 20 38

Om Qbrick
Qbrick AB (publ) är ett svenskt företag grundat 1999 som tillhandahåller SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video samt filmproduktion för företag, myndigheter och gaming-industrin. Bolaget levererar en molnbaserad teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar som till exempel videoshopping, live-events eller finansiell bolagskommunikation. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från cirka 100 företagskunder. Qbrick har idag helägda dotterbolag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME.

För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande varken innehåller eller utgör ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Qbrick. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, inom eller till Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd skulle vara olaglig, föremål för legala restriktioner eller kräva andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. Inga aktier eller andra värdepapper i Qbrick har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 ("Securities Act") eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA. Denna kommunikation distribueras och riktar sig enbart till personer i Storbritannien som är (i) professionella investerare som faller inom den vid var tid gällande Artikel 19 (5) i U. K. Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Ordern") eller (ii) subjekt med hög nettoförmögenhet och andra personer som detta meddelande lagligen kan riktas till, vilka omfattas av Artikel 49 (2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns tillsammans "Relevanta Personer"). Personer som inte är Relevanta Personer får inte agera på eller förlita sig på informationen i denna kommunikation. En investering eller investeringsåtgärd som denna kommunikation avser är enbart möjlig för Relevanta Personer och kommer endast att fullföljas med Relevanta Personer. Personer som sprider denna kommunikation måste själva säkerställa att sådan spridning är tillåten.

Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller vissa framåtriktade uttalanden som är baserade på osäkerhet, eftersom de avser händelser och beror på omständigheter som kommer att inträffa i framtiden och som, på grund av sin karaktär, kan ha en inverkan på Qbricks resultat och finansiella ställning. Sådana framåtriktade uttalanden återspeglar Qbricks nuvarande förväntningar och är baserade på den information som för närvarande är tillgänglig. Qbrick kan inte ge några garantier för att sådana framåtriktade uttalanden kommer att visa sig vara korrekta. Det finns ett antal faktorer som kan leda till att de faktiska resultaten och utvecklingen skiljer sig väsentligt från vad som uttrycks eller antyds i dessa framåtriktade uttalanden.

Datum 2023-12-29, kl 13:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!