Qbrick offentliggör memorandum avseende företrädesemissionen

MARKN.

Memorandumet avseende Qbrick AB:s (publ) ("Qbrick" eller "Bolaget") företrädesemission (”Företrädesemissionen”) om cirka 7,5 MSEK, varav 4,5 MSEK är säkrade genom teckningsförbindelser från Bolagets huvudägare, styrelse och ledning, har idag offentliggjorts. Företrädesemissionen beslutades om av styrelsen den 27 november 2023, med stöd av bemyndigande från årsstämman i Bolaget som hölls den 28 april 2023. Teckningsperioden i Företrädesemissionen inleds den 7 december 2023. En interaktiv video samt en teaser som sammanfattar erbjudandet samt bakgrund och motiv finns nu också tillgängliga.

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE OM, ELLER INBJUDAN TILL, ATT FÖRVÄRVA ELLER TECKNA NÅGRA VÄRDEPAPPER I QBRICK AB I NÅGON JURISDIKTION. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Fredrik Fagerlund, VD för Qbrick, kommenterar:
"Det här kapitaltillskottet kommer att förbättra vår förmåga att leverera på vår strategi som ska ta oss till lönsamhet mot slutet av första halvåret 2024. Det kanske mest spännande som kapitaltillskottet möjliggör, är en ökad satsning på lanseringen av vårt interaktiva erbjudande Qbrick Interact. I och med kapitaltillskottet stärker vi också våra möjligheter att expandera vår affär inom bank och finans samt kan fortsätta bearbeta nya vertikaler inom instruktion, utbildning och marknadsföring, där många projekt skjutits på framtiden på grund av marknadsförutsättningarna under 2023. Lägger man till en förväntat stark utveckling för vårt produktionsbolag Ritualen är Qbrick nu på god väg mot att leverera svarta siffror under 2024 och en stark utveckling under 2025 och 2026.”

Memorandum
Memorandumet, tillsammans med information om Företrädesemissionen, hålls tillgängligt på Bolagets hemsida, www.qbrick.com, på G&W Fondkommissions hemsida, www.gwkapital.se, samt via Aqurat Fondkommissions hemsida, www.aqurat.se.

Teaser
En så kallad teaser som sammanfattar memorandumet i text- och bildformat, hålls tillgänglig på Bolagets hemsida, på G&W Fondkommissions hemsida, samt via Aqurat Fondkommissions hemsida.

Video
En interaktiv video som innehåller en intervju med Fredrik Fagerlund, VD för Qbrick, samt annan information om bland annat bakgrund och investment case, hålls tillgänglig på Bolagets hemsida samt nås direkt via denna länk: https://go.qbrick.com/wEZNV

Företrädesemissionen i sammandrag

  • Företrädesemissionen omfattar högst 30 102 404 aktier, motsvarande en emissionslikvid om cirka 7,5 MSEK före avdrag för relaterade emissionskostnader.
  • Den som på avstämningsdagen den 13 oktober 2023 är införd i aktieboken som aktieägare i Qbrick kommer att för varje en (1) innehavd aktie, erhålla en (1) teckningsrätt. Tre (3) teckningsrätter ger härvid rätt att teckna två (2) nya aktier, innebärande en teckningsrelation om 2:3.
  • Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgår till 0,25 SEK per aktie.
  • Styrelseordförande Magnus Ingvarsson, styrelseledamöter Tor-Björn Bengtsson, Roken Cilgin-Witzell, Jesper Slettenmark och Olof Nordlander samt ledande befattningshavare, VD Fredrik Fagerlund, CTO Niklas Hagelroth och CFO Per-Olov Östberg, har förbundit sig att teckna sig i Företrädesemissionen till en sammanlagd summa motsvarande cirka 2,6 MSEK.
  • Utöver ovanstående teckningsförbindelser från styrelse och ledning har Bolaget även erhållit teckningsförbindelser från utvalda professionella investerare med långsiktigt intresse i Bolaget till ett belopp motsvarande totalt cirka 1,9 MSEK. Företrädesemissionen omfattas därför av teckningsförbindelser uppgående till ett belopp om cirka 4,5 MSEK, motsvarande cirka 60 procent.
  • Vid stort intresse har styrelsen möjlighet att besluta, med stöd av bemyndigande från årsstämman i Bolaget, om en övertilldelningsoption om högst 2,5 MSEK, motsvarande 10 000 000 aktier, till samma villkor som Företrädesemissionen och med avsteg från företrädesrätten.

Tidplan för Företrädesemissionen och teckning

7 december 2023 – 21 december 2023Teckningsperiod
7 december 2023 – 18 december 2023Handel i teckningsrätter
7 december 2023 – 19 januari 2024Handel i betalda tecknade aktier
27 december 2023Beräknad dag för offentliggörande av slutgiltigt utfall

Teckningsperioden i Företrädesemissionen inleds torsdagen den 7 december 2023. Länk till anmälningssedel för teckning finns tillgänglig på Bolagets, G&W Fondkommissions och Aqurat Fondkommissions respektive hemsidor. Notera att aktieägare med förvaltarregistrerade innehav anmäler sig för teckning i Företrädesemissionen, både med och utan stöd av teckningsrätter, via sin förvaltare. Notera att vissa förvaltare kan ha kortare anmälningstid.

Rådgivare
G&W Fondkommission agerar finansiell rådgivare till Qbrick i samband med Företrädesemissionen och Aqurat Fondkommission AB är emissionsinstitut.

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande varken innehåller eller utgör ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Qbrick. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, inom eller till Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd skulle vara olaglig, föremål för legala restriktioner eller kräva andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. Inga aktier eller andra värdepapper i Qbrick har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 ("Securities Act") eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA. Denna kommunikation distribueras och riktar sig enbart till personer i Storbritannien som är (i) professionella investerare som faller inom den vid var tid gällande Artikel 19 (5) i U. K. Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Ordern") eller (ii) subjekt med hög nettoförmögenhet och andra personer som detta meddelande lagligen kan riktas till, vilka omfattas av Artikel 49 (2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns tillsammans "Relevanta Personer"). Personer som inte är Relevanta Personer får inte agera på eller förlita sig på informationen i denna kommunikation. En investering eller investeringsåtgärd som denna kommunikation avser är enbart möjlig för Relevanta Personer och kommer endast att fullföljas med Relevanta Personer. Personer som sprider denna kommunikation måste själva säkerställa att sådan spridning är tillåten.

Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller vissa framåtriktade uttalanden som är baserade på osäkerhet, eftersom de avser händelser och beror på omständigheter som kommer att inträffa i framtiden och som, på grund av sin karaktär, kan ha en inverkan på Qbricks resultat och finansiella ställning. Sådana framåtriktade uttalanden återspeglar Qbricks nuvarande förväntningar och är baserade på den information som för närvarande är tillgänglig. Qbrick kan inte ge några garantier för att sådana framåtriktade uttalanden kommer att visa sig vara korrekta. Det finns ett antal faktorer som kan leda till att de faktiska resultaten och utvecklingen skiljer sig väsentligt från vad som uttrycks eller antyds i dessa framåtriktade uttalanden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick AB
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com
Telefon: +46 76 526 20 38

Om Qbrick
Qbrick AB (publ) är ett svenskt företag grundat 1999 som tillhandahåller SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video samt filmproduktion för företag, myndigheter och gaming-industrin. Bolaget levererar en molnbaserad teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar som till exempel videoshopping, live-events eller finansiell bolagskommunikation. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från cirka 100 företagskunder. Qbrick har idag helägda dotterbolag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME.

För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com

Datum 2023-12-06, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!