Qbrick levererar finansiell videokommunikation åt Norwegian

Qbrick AB (publ) har fått en beställning från flygbolaget Norwegian om att leverera videotjänster för finansiell kommunikation i samband med att bolaget släpper sin bokslutsrapport i februari 2024. Flygbolaget använder sedan tidigare Qbricks plattform för att skapa och livesända video. Norwegian är den andra kunden utanför Sverige som har börjat använda Qbrick för finansiell bolagskommunikation.

Norwegian är Norges största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag. Bolaget är noterat på Oslobörsen och har cirka 4 500 anställda och erbjuder ett heltäckande linjenät mellan nordiska länder och destinationer i Europa.

Norwegian har beslutat om att fortsätta nyttja Qbricks platform för finansiella videotjänster i samband med att bolaget släpper sin rapport över fjärde kvartalet och helåret 2023, vilket kommer ske den 16 februari 2024. Norwegian har därefter möjlighet till att fortsätta göra sändningar inriktade mot kapitalmarknaden som en del av sitt avtal med Qbrick under 2024 och framåt.

Norwegian är ett av sex börsnoterade bolag i Norden som under 2023 har beslutat att börja använda Qbrick för finansiell bolagskommunikation och den andra kunden utanför Sverige.

Qbricks VD Fredrik Fagerlund kommenterar:
”Det är glädjande att se att vårt erbjudande för B2B videokommunikation inom bank och finans vuxit kraftigt under 2023 och att vi har många nya beställningar i Sverige från stora bolag såväl som mindre. Vi har nu också sett intresset växa utanför Sverige. Utöver beställningen från Norwegian i Norge så har vi gjort kvartalsrapportsändningar för Better Collective i Danmark. Vi ser fram emot att fortsätta leverera framtidens videolösningar åt fler börsbolag som vill nå ut genom bruset från tusentals andra noterade bolag och skapa intresse och engagemang på marknaden.”

Affären har en begränsad inverkan på Qbricks totala finansiella ställning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com
Telefon: +46 76 526 20 38
 
Om Qbrick
Qbrick AB (publ) är ett svenskt företag grundat 1999 som tillhandahåller SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video samt filmproduktion för företag, myndigheter och gaming-industrin. Bolaget levererar en molnbaserad teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar som till exempel videoshopping, live-events eller finansiell bolagskommunikation. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från cirka 100 företagskunder. Qbrick har idag helägda dotterbolag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME. 

För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com

Datum 2023-12-19, kl 15:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!